Inside Uienmarkt

Dans om de laatste uien is ingezet

15 Mei 2020 - 1 reactie

Het hek is van de dam op de uienmarkt. Waar aan het begin van de week de vraag naar goede gele uien toenam, lijkt de noodzaak om uien te kopen de tweede helft van de week te zijn doorgedrongen. Verpakkers strijden om de laatste goede uien van oogst 2019.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met het einde van het seizoen in zicht is het steeds moeilijker voor verpakkers om goede uien te vinden. De afgelopen weken was er nog voldoende aanbod beschikbaar waardoor de boerenprijzen stabiel bleven. Deze week zijn het met name de verpakkers die leveren aan de retail  fanatiek begonnen met inkopen van de laatste goede uien. In de loop van de week werd het voor alle verpakkers noodzaak om ook uien te kopen voordat deze op zijn. Het gevolg is een enorme prijsstijging op de uienmarkt.

Waar de regionale noteringen in Goes en Middenmeer aan het begin van de week slechts een kleine plus noteerden, werd duidelijk dat later in de week de prijsrally is ingezet. De notering van beurs Emmeloord op donderdag  steeg met reuzenstappen. Voor de 30-60% grof sortering is een plus van €2,75 genoteerd en voor de 60% opwaarts sortering zelfs een plus van €3.

Baalprijzen blijven achter
Waar de boerenprijzen met enorme sprongen voorruit gaan, bleven de baalprijzen in eerste instantie achter. Sinds gisteren zit er ook een (kleine) sprong in de baalprijzen. Verwerkers zullen er ongetwijfeld alles aan doen om de baalprijzen de komende weken te liften. Een overzicht van de  baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Op de exportmarkt is de vraag ook toegenomen. De vraag is bijna volledig op het conto van Europa te schrijven. Zowel Europese retail als bulkbestemmingen vragen om Nederlandse uien. De vraag overzee is erg rustig, ook de vraag vanuit Brazilië is inmiddels te verwaarlozen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden