KWS

Aangeboden door Farmdesk

Bespaar op uw voerkosten met Farmdesk

26 Mei 2020

De wereld is in de ban van de coronacrisis. Naast het lichamelijke en geestelijke leed gaan helaas de melkprijzen onderuit door de mineur in de markt en dat mogelijk weer voor een langere periode. Een moeilijke tijd voor veel melkveehouders breekt weer aan.

Streven naar totale voerkosten
van 10 cent per liter melk

 

Meer nog dan voorheen zijn het op korte termijn de voerkosten per kg melk die gaan bepalen hoe de toekomst eruit ziet. Al snel 50% van de productiekosten op het veehouderijbedrijf bestaat uit de voerkosten. Als melkveehouder behoort u te weten hoe hoog deze kosten op uw bedrijf zijn om snel te kunnen sturen richting de 10 cent per liter melk. In veel gevallen ligt dit momenteel op 16 cent of meer. Het verschil tussen de voerkosten, de verkoopprijs en natuurlijk de hoeveelheid liters, bepalen uw inkomen!

Verhoog uw winstgevendheid
Om direct inzicht te krijgen is er vanaf nu een zeer gebruiksvriendelijk computersysteem beschikbaar waar u als melkveehouder gebruik van kunt maken. Met de Farmdesk-module is er doorlopend inzicht in de kosten en is het mogelijk om hier indien gewenst direct op te sturen. Het is niet nodig om dit aan het eind van een periode of jaar te doen, maar optimalisatie kan op ieder passend moment. Met Farmdesk is het mogelijk om de winstgevendheid te verhogen door een besparing op de voerkosten. Dit resulteert voor een bedrijf met 100 melkkoeien en een productie van 10.000 liter/koe bijvoorbeeld in een saldo dat 50.000 euro hoger is wanneer 5 cent per liter melk op de voerkosten bespaard wordt.

Farmdesk is zeer gebruiksvriendelijk
U hoeft zelf geen veevoerspecialist te zijn om te kunnen werken met het Farmdesk-programma. Door gebruik te maken van de voederwaarde van de voedermiddelen op uw bedrijf, helpt Farmdesk u data te interpreteren. 

Het programma toont aan hoe individuele voercomponenten bijdragen aan uw melkproductie en de gezondheid van uw koeien. Desgewenst kan een expert met u meekijken om u, daar waar nodig, te helpen. Met Farmdesk controleert u de voerkosten op uw eigen bedrijf en bent u een serieuze gesprekspartner van uw voeradviseur. U kunt daarmee het optimale uit uw bedrijf halen.

Vergelijk uw resultaten
De Farmdesk rekenmodule geeft u de mogelijkheid om de resultaten van uw bedrijf te vergelijken met dat van andere Farmdesk-gebruikers. Zie hoe goed u het doet en hoe efficiënt u kan zijn.

Nu 3 maanden gratis ervaring opdoen
Om u juist nu, gelet op de huidige economische situatie en vooruitzichten te helpen, stelt Farmdesk het programma gedurende een periode van 3 maanden gratis beschikbaar zonder verdere verplichtingen. U kunt hierdoor snel ervaring opdoen en op die manier inzicht in uw bedrijfssituatie krijgen.

Wat moet u daar voor doen
Om een klaar, correct en duidelijk beeld van uw bedrijfssituatie te krijgen is er informatie nodig om in het systeem in te geven. Door in te loggen op www.farmdesk.eu/zomeractie gaat u direct naar de pagina voor registratie en het intakeformulier waar om de informatie gevraagd wordt.

Zodra de informatie binnen is, wordt het verwerkt en wordt er binnen enkele dagen contact met u opgenomen om het systeem voor u operationeel te maken. De installatie en uitleg over de werking zal 1 tot 2 uur in beslag nemen. We zullen van tijd tot tijd, onder andere via digitale nieuwsbrieven, ideeën aandragen om uw voerkosten verder te optimaliseren.

Met Farmdesk loodst u uw bedrijf naar het hoogste voersaldo!

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief