FarmTrade

Aangeboden door FarmTrade

FarmTrade stoot door naar 1.500 bedrijven

22 Juni 2020

"1.500 bedrijven, een nieuwe mijlpaal waar we ontzettend blij en ook wel een beetje trots op zijn", vertelt Bart Keizers, oprichter en bedenker van de app FarmTrade, trots aan BoerenBusiness. "Vooraf had ik getekend voor 500 bedrijven in een jaar, maar nu zitten we op dik 1.500 bedrijven in 7 maanden. Geweldig dat het zo positief ontvangen en gebruikt wordt!" 

FarmTrade is een agrarisch initiatief gericht op het verbinden van de agrarische sector. Momenteel wordt FarmTrade veel gebruikt voor machinehandel. Er is volop aanbod van machines zoals beregeningsinstallaties voor in de akkerbouw en allerlei soorten machines voor de veehouderij. Ook fouragehandel is gewild op dit moment. 

Over een paar maanden zal echter de aardappel- en uienhandel weer gaan beginnen. Keizers verwacht veel van de producthandel via FarmTrade, want op dit moment zitten er al tal van aardappel- en uienhandelaren op de app. Ook is er nog steeds handel in voeraardappelen waar via FarmTrade snel een bestemming voor wordt gevonden. Zo verbindt FarmTrade telers met afnemers, en dus ook akkerbouwers met melkveehouders. 
 
Update 
Keizers verwacht voor het einde van de maand ook weer een nieuwe update met verschillende nieuwe functies. "Elke dag zijn we bezig om FarmTrade beter te maken, de nieuwe update is daar een bewijs van. Hierin zit een nieuw onderdeel genaamd 'In mijn regio' waarbij je aanbod kunt zien binnen bijvoorbeeld 30 kilometer van jouw bedrijf. Daarnaast zie je in de nieuwe update bij elk handelsbericht staan hoeveel kilometer dit bij jouw bedrijf vandaan is." 

Ook kwamen de bouwers van FarmTrade erachter dat er nog helemaal geen zoekbalk is, dus hebben ze die ook meegenomen in de update. Keizers: "Huidige gebruikers van FarmTrade konden de 
zoekbalk niet vinden, en dat klopte. Die hadden we nog helemaal niet, dus hebben we dat gelijk met de update maar meegenomen." 
 
Samenwerken 
Na deze update wil FarmTrade samenwerkingen met bedrijven oppakken om een verdienmodel te creëren. Keizers: "Ik krijg vaak de vraag wat ons verdienmodel is, maar een app met een verdienmodel waar bijna niemand op zit is ook niet erg verdienstelijk".  

Uiteindelijk is het volgens Keizers eenvoudig: "Nu we zo veel gebruikers hebben wordt het pas interessant voor bedrijven om zich via FarmTrade te promoten aan een grote doelgroep. Daar zijn we nu aan toe. We zullen er echter voor waken dat dit ten koste gaat van het gemak, want dat is waar FarmTrade voor staat. En de basis van FarmTrade, die blijft gratis!"  

Klik hier om de FarmTrade app te installeren.
 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden