Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Aardappelen: Let op voor phytophthora!

22 Juni 2020

Het weer is wisselvallig. De huidige temperaturen en buien zijn ideaal voor het ontwikkelen van phytophtora. De ziektedruk neemt op sommige plaatsen toe. Wees dus alert op de situatie in uw percelen en houdt het bespuitingsschema gesloten. Preventief werken is altijd veel beter en goedkoper, dan achteraf curatief moeten corrigeren.

Zeker met de nieuwe agressievere stammen is dit belangrijk. Concreet is het advies om in deze vroege fase van loofontwikkeling en begin bloei een middel in te zetten dat met het gewas en blad meegroeit. Bovendien moet het middel, gezien de wisselvallige weersomstandigheden snel regenvast zijn.

Revus
In de meest kritieke fase van snelle loofgroei beschermt Revus® het bestaande en nieuwe loof lang en effectief door een snelle opname en verdeling in de waslaag. Revus is zeer snel regenvast (binnen 1 uur).

Adigor
Afgelopen jaren, zelfs in droge zomers, is het aandeel agressieve stammen fiks toegenomen. Ook dit jaar heeft EuroBlight (Europees netwerk voor bestrijding van Phytophthora in aardappelen) gegevens over de ontwikkeling van de nieuwe phytophthorastammen gepubliceerd. Om geen onnodige risico's te nemen met deze agressievere stammen moet van ieder fungicide de maximale etiketdosering worden ingezet. Hierbij is, zeker onder kritische omstandigheden, een kortere interval dan 7 dagen nodig. Voor veel middelen geldt dat ze een spuitinterval van 7 dagen hebben. Dit kan dus soms te lang zijn.

Verleng de preventieve werking van middelen door Adigor® toe te voegen aan uw gebruikelijke phytophthoramiddel. Adigor zorgt voor een betere en opname van de werkzame stof (meer opname in het blad), waardoor middelen een langere duurwerking krijgen. Met Adigor kunt u dus makkelijker aan uw reguliere wekelijkse schema vasthouden.

Ons actuele advies en dosering:

  • Revus 0,6 ltr/ha
  • Adigor 0,5 ltr per 200 l spuitvloeistof

Wilt u meer informatie over de aanpak van Phytophthora en Alternaria? Lees dan hier verder.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden