Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zonnebloemen voor extra veel organische stof

20 Juli 2020

Sinds 2019 zijn zonnebloemen toegelaten in een mengsel van vanggewassen voor het Ecologisch Aandachtsgebied (EA). Dat is goed nieuws: zonnebloemen zijn niet alleen erg mooi, maar ze leveren ook nog eens enorm veel organische stof.

Zonnebloemen produceren zowel boven als onder de grond veel massa, met een vrij hoge C/N verhouding. Dit wordt langzaam afgebroken en levert daardoor relatief veel effectieve organische stof. Extra voordeel is dat de zonnebloem ook bij droogte en hoge temperaturen fors doorgroeit.

Voordelen van zonnebloemen
Het stimuleren van biodiversiteit in het akkerlandschap staat hoog op de agenda. Bloeiende groenbemesters bieden de perfecte leefomgeving voor insecten als bijen, hommels en vliegen. Hiermee levert een groenbemestermengsel een grote bijdrage aan het in stand houden van de inheemse insectenpopulatie.

Mengsels van groenbemesters kunnen de hoogste aanvoer van organische stof realiseren.

De voordelen van zonnebloemen als groenbemester
In de teeltperiode van de groenbemesters hebben we de laatste jaren te maken gehad met hogere temperaturen en weinig vocht. Zonnebloemen hebben hier weinig last van en ontwikkelen juist vlot door. Verder zijn de voordelen van zonnebloemen als groenbemester:

  • Intensieve beworteling,
  • Levert veel organische stof,
  • Sterke vorstgevoeligheid,
  • Lage zaaikosten,
  • Zeer hoge slagingskans,
  • Fraaie uitstraling,
  • Voedingsbron voor insecten en akkervogels.

LG Orgamax met 50% zonnebloem
In het assortiment groenbemesters is dit jaar de LG ORGAMAX vernieuwd. Dit samengesteld uit 50% zonnebloemen, 15% gele mosterd en 35% Japanse haver. Het vergroeningsmengsel levert een fikse organische stof opbrengst met gunstige C/N-verhouding, een intensieve beworteling in verschillende bodemlagen en biedt in het najaar en de winter een prachtige leefomgeving voor akkervogels. Lees hier meer over LG ORGAMAX.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden