FarmTrade

Aangeboden door FarmTrade

De Apple van de agrarische wereld

31 Juli 2020

Een goed halfjaar geleden is er een nieuw agrarisch platform live gegaan. Dit platform genaamd FarmTrade is opgericht naar een idee van jongelui uit de agrarische wereld. FarmTrade gaat momenteel als een raket, volgende maand wordt het 2000e bedrijf verwacht. Initiatiefnemer Bart Keizers benadrukt de ambitie: "Wij willen de Apple van de agrarische wereld worden."

FarmTrade is opgezet met als doel om de agrarische wereld te verbinden op het gebied van handel. Daarbij hebben ze er bij FarmTrade alles aan gedaan om een inspirerend agrarisch initiatief te worden.

Wij willen je het netwerk geven om over de hele wereld te kijken 

Keizers: "In de agrarische wereld is veel toch al snel hetzelfde. Bijna alles is gericht op het verhogen van het rendement van 40 naar 40,5 ton per hectare. Ik geloof niet dat alleen daar de winst zit. Volgens mij moet je ook de andere kant op kijken. Wij willen je het netwerk geven om over de hele wereld te kijken."

Het team van FarmTrade wilde het anders doen. "Onze App hebben we echt gaaf proberen te maken, dat vinden we net zo belangrijk als hoe die werkt. Groen is bijvoorbeeld een typisch agrarische kleur maar vonden wij niet mooi. Maar zet je groen op een zwarte achtergrond, dan oogt het ineens ontzettend gaaf. We hopen met onze vormgeving ook andere bedrijven te inspireren, je ziet het nu bijvoorbeeld ook al bij Spotify gebeuren", zegt Keizers met een lach.  

FarmTrade wil door zijn vormgeving laten zien waar het voor staat. Namelijk dat het ook anders kan. Daarnaast was een uitgangspunt om over de hele App het DNA van de agrarische wereld te voelen. 

In elk onderdeel van de APP voel je het boer-zijn

Keizers geeft een voorbeeld: "Op FarmTrade kun je niet mailen naar handel. Als er iets wordt aangeboden, bel of app je direct. De hele dag mailen, dat past niet bij onze sector. In elk onderdeel van de App voel je het boer-zijn."

FarmTrade is gevestigd in het pand waar Marktplaats groot is geworden. Toch wil Keizers niet met Marktplaats vergeleken worden. Keizers: "Op Marktplaats wordt er onderhandelt met tientjes, op FarmTrade kan het gaan om duizenden euro's. Wij willen op ons platform eigenlijk alleen maar goede bedrijven met goede producten. Dat is ook de reden dat bedrijven er met naam en toenaam op staan. Als je iets aanbiedt op FarmTrade willen we dat je daar trots op bent!"

Ook deelnemen aan FarmTrade? Klik hier om de FarmTrade app te installeren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief