Agrifoto

Nieuws Mest

Hoe bewegen prijzen in finale mestseizoen?

27 Augustus 2020 - Chanti Oussoren

De mestmarkt laat deze week een stabiel beeld zien met regionaal enkele lichte prijsstijgingen. Dit is anders dan vorig jaar toen de ophaalbijdragen eind augustus een daling lieten zien.  

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA-noteringen vertonen deze week over het algemeen een stabiel beeld. Er zijn enkele lichte prijsstijgingen, naar verluidt komen deze voort uit een toename van het aanbod. Het aanbod van rundveedrijfmest is wat ruimer dan dat van varkensdrijfmest. Een aantal mestverwerkers geeft aan dat de prijzen wat toenemen naarmate de putruimte afneemt. De DCA-noteringen staan inmiddels weer op een vergelijkbaar niveau met vorig jaar.

Vleesvarkensdrijfmest
Het gemiddelde ophaalbedrag van vleesvarkensdrijfmest in regio zuid blijft deze week ongewijzigd op precies €23. De hoogste prijs in de regio blijft in Deurne (€24) de laagste prijs zit in Tilburg (€22). In de regio midden neemt de gemiddelde prijs toe tot €20,33. De hoogste prijs blijft in Lichtenvoorde (€21) en de laagste prijs in Barneveld (€19,50), in Markelo neem de prijs met €0,50 toe tot €20,50.

Rundveedrijfmest
Het gemiddelde ophaalbedrag van rundveedrijfmest in regio zuid neemt deze week toe tot €16,17. De stijging is afkomstig van de verhoging in Tilburg, de prijs neemt daar met €1 toe tot €17,50. Tilburg hanteerde al de hoogste prijs maar loopt hiermee verder uit op Deurne en Uden, waar de prijzen onveranderd blijven op €15,50. In de regio midden blijft het gemiddelde ophaalbedrag hangen op €14,33. De hoogste prijs blijft in Lichtenvoorde (€15) en de laagste prijs blijft in Barneveld steken op (€13,50).

LTO pleit voor maatwerk
Gisteren (26 augustus) werd bekend gemaakt dat LTO Melkveehouderij voor maatwerk bij het uitrijden van mest pleit. Dit omdat de data voor het uitrijden van mest op grasland in een aantal gebieden voor knelpunten kan zorgen. Er moet volgens LTO een oplossing komen voor de problematiek als gevolg van de weersomstandigheden.
Tevens verzoekt ook de Nederlandse Melkveehouders vakbond (NMV) wederom om verruiming van de uitrijd-periode van drijfmest, wederom in verband met de weersomstandigheden die van invloed zijn op het kunnen uitrijden van mest

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden