Beequip

Aangeboden door Beequip

Ook in crisistijd financiële zekerheid met lease

4 December 2020

Als landbouwondernemer is je machine het hart van je bedrijf. Dat snappen ze bij Beequip: een leasemaatschappij voor zwaar materieel. Door kennis van het materieel waar je mee werkt weten ze wat belangrijk is voor jou als ondernemer. Zo kun je naast nieuw ook gebruikt materieel leasen, en is er de mogelijkheid om je eigen machines te herfinancieren in de vorm van sale- en lease back.  

Equipment-first
Beequip is in deze tijd gewoon open. Want door een unieke equipment-first aanpak die zij hanteren is een financiering bijna altijd mogelijk. Ook in onzekere tijden als deze of wanneer je wat minder goede jaren achter de rug hebt bijvoorbeeld.

Hoe kan dat? Op basis van de kenmerken van de machine en de manier waarop je deze in gaat zetten, wordt het waarde verloop van het materieel bepaald. Wanneer je bijvoorbeeld een trekker leasen wilt, inspecteert één van de landbouwexperts van Beequip de waarde van de trekker en baseert hier de lease op. Niet op de jaarcijfers van jouw onderneming van de afgelopen jaren.

Op deze manier is het ook mogelijk om (jong) gebruikt materieel te leasen, wat een slimme keuze kan zijn, omdat hier de 'kop' al af is. Dit scheelt aanzienlijk in de maandlasten terwijl een tweedehands machine vaak nog uitstekend werk levert.

Benieuwd hoe zo'n taxatie in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje van Bernard van Beequip, die op pad ging op de waarde van deze tweedehands trekker te bepalen.
 

Kapitaal vrijmaken met sale & lease back
Zo'n taxatie gebeurt ook wanneer je er voor kiest om je machines die je al in bezit hebt te herfinancieren. Het werkt zo: de leasemaatschappij bepaalt de dagwaarde van je machines en koopt deze van je over. Jij maakt op deze manier kapitaal vrij dat eigenlijk 'vast' zit in je machines. Elke maand betaal je een vast bedrag totdat de machines weer helemaal van jou zijn. In de tussentijd kun je je machines gewoon blijven gebruiken.

Veel ondernemers gingen je al voor, en kozen voor een sale- en lease back constructie om op deze manier een zogenoemde 'oorlogskas' op te bouwen voor de aankomende periode. Zo kun je namelijk net die financiële ruimte creëren waardoor jij als onderneming je sterke positie behoudt.

Daarnaast kan herfinancieren een uitkomst zijn voor elke onderneming die wil blijven groeien. Het kapitaal dat vrijkomt uit je machines kun je namelijk gebruiken voor bijvoorbeeld:

  1. Seizoensinvloeden op je liquiditeit tijdelijk afvlakken i.p.v. lenen bij de bank;
  2. Uitkopen van compagnon en/of familie;
  3. Aankopen van vee en/of plantgoed;
  4. Aflossen kredieten bij voer- of kunstmest- of olieleverancier;
  5. Moderniseringen zoals omschakelen naar biologisch bijvoorbeeld.

Online je leaseprijs berekenen
Benieuwd geworden naar de maandelijkse kosten van een lease bij Beequip? Je kunt naast landbouwmachines ook ander zwaar materieel zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen leasen.

Maak vrijblijvend een leaseberekening in de leasecalculator op de website. Hier wordt op basis van het merk, de conditie (gebruikt of nieuw), het bouwjaar, en de aanschafwaarde de maandelijkse leaseprijs bepaald. Ook voor een sale & lease back constructie voor het materieel dat je al in bezit hebt is het mogelijk om de leasecalculator te gebruiken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief