Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Scope 12: het bewijs van een kwaliteitsinstallatie

13 April 2021

Zonnepaneleninstallaties nemen steeds meer een deel van de energieproductie voor hun rekening. Dit zal in de toekomst nog wel zo blijven. Helaas worden niet alle zonnepaneleninstallaties zorgvuldig geïnstalleerd. Dat is zonde! Het zorgt namelijk voor onveilige situaties en verlies van rendement. Om het voor de consument gemakkelijker te maken voor kwaliteit en veiligheid te kiezen, is het keurmerk 'Scope 12' in het leven geroepen: dé inspectie voor een zonnestroominstallatie.

Heeft u eenmaal de keuze gemaakt om in zonnepanelen te investeren, dan wilt u natuurlijk een installatie die doet wat hij moet doen: de gewenste hoeveelheid energie opbrengen. Eerder schreven we al dat een installateur van invloed is op de werking van uw zonnepaneleninstallatie en dus ook op het rendement. Nu is daaraan toe te voegen dat u met de keuze voor een installateur niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor veiligheid kiest.

Brandpreventie
We kennen allemaal wel de verhalen van zonnepanelen die in brand vliegen. Een enorm vervelend scenario waar u niet mee te maken wilt krijgen. Naast de enorme schade die een brand aanricht aan de fysieke onderdelen van uw bedrijf, volgt hierop de emotionele en financiële schade; het bedrijf staat immers in de meeste gevallen een tijd stil en de zonnepaneleninstallatie is buiten werking gesteld.

Keurmerk
Om een zonnepaneleninstallatie op kwaliteit en veiligheid te kunnen beoordelen is Scope 12 in het leven geroepen. Dit onafhankelijke keurmerk, dat specifiek zonnestroominstallaties keurt, is ontstaan op initiatief van het Verbond van Verzekeraars, Holland Solar en inspectiebedrijven om de kans op brand preventief te verkleinen. Hoewel het 'Scope 12 keuren' van een zonnepaneleninstallatie bij wet nog niet verplicht is, zijn de verwachtingen wel dat dit in de toekomst verplicht gaat worden. Er zijn verzekeringen die een Scope-12 keuring nu al verplicht stellen.

Solar Safety Award
Energy Shift laat alle projecten die zij opleveren gratis Scope 12 keuren. Hiermee wil het bedrijf de kwaliteit van haar installaties borgen. Dat zij kwaliteitsinstallaties levert blijkt wel uit het feit dat ze de Solar Safety Award heeft gewonnen. Dit award wordt door Omega Energietechniek uitgereikt aan installateurs die meerdere malen hebben laten zien dat zij installaties afleveren die 'Scope 12-proof' zijn.

Zonnepanelenspecialist
Uit de meer dan 1500 inspecties die Omega Energietechniek ieder jaar uitvoert, selecteert zij een aantal installateurs met zonnepaneelinstallaties van kwaliteit. Energy Shift heeft met trots de Solar Safety Award in ontvangst genomen. Theo Hartgers, mede-eigenaar van Energy Shift: "Deze award is weer een bevestiging dat wij op de goede weg zijn en onszelf terecht zonnepanelenspecialist mogen noemen." 

Kwaliteitsinstallatie
Kiest u voor kwaliteit, dan kiest u voor een optimaal rendement. Vraag daarom vrijblijvend een offerte op bij Energy Shift. Zou u eerst willen weten hoeveel rendement u kunt halen uit zonnepanelen op uw dak? Maak dan met deze Online Calculator een gratis berekening.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden