Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Krijg zonder moeite een SDE++ beschikking

29 April 2021

Wilt u geld verdienen met een zonnepaneleninstallatie? Vraag dan een SDE++ subsidie aan. Deze interessante regeling maakt het voor agrariërs financieel aantrekkelijk om een extra inkomstenbron te generen voor hun onderneming door de productie van hernieuwbare energie. Iemand met een SDE++-beschikking verdient op 3 manieren geld. Het aanvragen van een subsidie is helemaal eenvoudig: Energy Shift neemt dit werk gratis en vrijblijvend voor u uit handen.

Dit najaar biedt de RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) weer de mogelijkheid tot het aanvragen van een SDE++ subsidie. SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en is erg interessant voor ondernemers die willen bijverdienen middels een zonnepaneleninstallatie. Je verdient met een SDE++ subsidie namelijk op 3 manieren geld. Allereerst ontvangt de ondernemer dankzij SDE++ een bedrag van maximaal 8 cent op zijn rekening voor elke opgewekte kWh zonne-energie; en dat voor een periode van 15 jaar. Ten tweede: door de energie die hij opwekt zelf te gebruiken, bespaart hij op de stroomrekening. Ten derde verkoopt hij de stroom die niet nodig is voor zijn eigen bedrijf aan het energienet.

Voorwaarden
Logischerwijs kun je niet zomaar een subsidie aanvragen. Er zijn bepaalde eisen waaraan de aanvrager moet voldoen. Zo is het aanvragen van een SDE++ alleen mogelijk voor een ondernemer met een grootverbruikersaansluiting (een aansluiting groter dan 3x80A) of voor de ondernemer die hiernaar wil verzwaren. Daarnaast is het een belangrijke voorwaarde dat de aanvrager beschikt over een positieve transportindicatie. Met een positieve transportindicatie geeft de netbeheerder aan dat er voldoende capaciteit is op het net om de opgewekte stroom te kunnen verwerken. Vraagt u een SDE++ subsidie aan via Energy Shift dan regelt zij deze transportindicatie gratis voor u.

Naast deze belangrijke voorwaarden is het ook van belang dat u de RVO ervan overtuigt dat de installatie haalbaar is: de financiering is geregeld, de dakconstructie kan het gewicht van de panelen dragen en de overige vergunningen zijn in orde. Ook moet duidelijk zijn hoeveel opgewekte energie u denkt zelf te gaan gebruiken, de RVO bepaalt aan de hand hiervan uw voorschot.  

Papierwinkel
Het aanvragen van een subsidie wordt vaak niet als het leukste werk ervaren. Er moet van alles worden aangeleverd om een aanvraag compleet te maken. Bovendien wordt terminologie gebruikt waar niet iedereen gemakkelijk in thuis raakt. Energy Shift heeft jarenlange ervaring met het aanvragen van subsidies. Zij biedt deze dienst kosteloos en vrijblijvend voor u aan en treedt daarbij op als intermediair. De subsidie blijft hierdoor op uw eigen naam staan. Ook regelt de zonnepanelenspecialist mogelijke verzwaringen en staat in nauw contact met de verschillende netbeheerders. Elk jaar weer blijkt Zonnepanelen op het dak B.V. succesvol te zijn met aanvragen van een SDE++ subsidie.

Wees op tijd
In september gaat de SDE++ subsidieronde 2021 open; een spannend moment voor ondernemers die graag in aanmerking willen komen voor deze financiële tegemoetkoming. De SDE++ subsidieronde kent 4 fases. Hoe later u de subsidie aanvraagt, hoe hoger het maximale bedrag waarvoor u subsidie kunt aanvragen. Maar het is zaak is om op tijd te zijn, want de subsidie is populair. Ga dus snel naar de website van Energy Shift en laat het aanvragen van een SDE++ subsidie voor u doen. Wilt u liever zelf uw subsidie aanvragen? Ook dan helpt Energy Shift u graag op weg middels een stappenplan. Dit is gratis te downloaden op de website van Energy Shift.

Gebruik de beschikking op tijd!
Afhankelijk van de grootte van de subsidieaanvraag heeft een ondernemer na goedkeuring (het moment dat hij een subsidiebeschikking krijgt) 1,5 tot 3 jaar de tijd om zonnepanelen te installeren. Na deze tijd verloopt de beschikking. Heeft u al een SDE++ beschikking, maar daar nog niets mee gedaan? Pas dan op dat de subsidiebeschikking niet verloopt! Benieuwd wat u kunt verdienen door te investeren in zonnepanelen? Maak met deze Online Calculator een gratis berekening. Of vraag vrijblijvend een offerte aan om te ontdekken hoeveel rendement u kunt halen uit zonnepanelen op uw dak.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden