Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Subsidieregeling SDE++ 2 weken later open

9 Juni 2021

De overheid heeft besloten de SDE++ subsidieregeling van 2021 later open te stellen. Gemeenten en provincies kunnen de vele aanvragen niet binnen de eerder gestelde periode verwerken. De SDE++ is een populaire subsidie die zorgt voor een financiële steun in de rug bij het investeren in duurzame energie.

Het investeren in een zonnepaneleninstallatie is een mooie manier om bij te dragen aan een duurzame wereld. Maar het moet wel financieel aantrekkelijk zijn. Zonder subsidies redt een ondernemer het niet. Een SDE++ subsidie maakt een investering in zonnepanelen aantrekkelijk.

Economisch verhaal
Akkerbouwer Jeroen Schutte heeft een akkerbouw- en bloembollenbedrijf in Nagele. Ook hij heeft middels SDE++ subsidie in zonnepanelen geïnvesteerd. Iemand die veel stroom verbruikt in zijn bedrijf, moet investeren in zonnepanelen volgens Schutte. Duurzaamheid vindt hij een belangrijk onderwerp. "Ik wil mijn footprint zo laag mogelijk houden, maar het blijft natuurlijk een economisch verhaal. Wij agrariërs kunnen niet zomaar onze producten duurder maken omdat we zo duurzaam bezig zijn."

Verdien geld
Een SDE++ subsidie maakt het voor veel ondernemers economisch interessant om in zonnepanelen te investeren. Een zonnepaneeleigenaar verdient op 3 manieren geld:

  • U ontvangt maximaal 8 eurocent per opgewekte kWh zonne-energie
  • U bespaart op uw stroomrekening omdat u zelf uw energie opwekt
  • De stroom die niet wordt verbruikt verkoopt u aan uw energiebedrijf (netlevering)

Boer met uw dak
Agrariërs hebben ruimte op de daken. Zonnepanelen liggen op het dak en wekken energie op. Deze energie levert u aan het net. Het is een investering waar weinig werk en onderhoud voor nodig is. Dat maakt investeren in zonnepanelen interessant.

Wees op tijd
In oktober 2021 gaat de SDE++ subsidieronde open. Wilt u net als Schutte investeren in een zonnepaneleninstallatie? Het is belangrijk om op tijd te zijn om niet achter het net te vissen, want de subsidie is populair. Energy Shift vraagt gratis en vrijblijvend een SDE++ subsidie voor u aan. Laat daarvoor uw gegevens achter op de website.

Bereken uw rendement
Benieuwd wat u kunt verdienen door te investeren in zonnepanelen? Maak met deze Online Calculator een gratis berekening. Enthousiast geworden? Vraag vrijblijvend een offerte op bij Energy Shift om te ontdekken hoeveel rendement zonnepanelen u kunnen geven.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden