Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

5x Deze collega’s verdienen bij met SDE++

6 Juli 2021

De SDE++ subsidie maakt een investering in zonnepanelen economisch interessant. Een ondernemer die gebruik maakt van SDE++ 'boert met zijn dak'. Dankzij de subsidie verdient hij op 3 manieren geld. Lees waarom deze 5 agrariërs gebruik maakten van SDE++.

1. Fruitteler van Rossum
De Zeeuwse Adriaan van Rossum investeerde in zonnepanelen voor zijn fruitbedrijf door gebruik te maken van SDE-subsidie. Met zonnepanelen bespaart hij op de inkoop van energie. Dankzij deze subsidie dragen de zonnepanelen ook bij aan de totale jaaromzet van Van Rossum Fruit. Door bij de investering in zonnepanelen gebruik te maken van SDE++, verdient de ondernemer geld. Van Rossum noemt SDE zelfs 'de kers op de taart'. Lees hier meer informatie over deze subsidievorm.  

2. Geitenhouder de Jong
Geitenhouder Teus de Jong maakte ook gebruik van SDE++ om zoveel mogelijk uit zijn investering in zonnepanelen te halen. De belangrijkste redenen voor Teus de Jong om in zonnepanelen te investeren waren het gunstige rendement en de risicospreiding. "Je investeert in iets dat los staat van de agrarische sector", motiveert De Jong. "Ik vind het belangrijk om meerdere poten onder het bedrijf te hebben."

3. Akkerbouwer Schutte
Ook Akkerbouwer Jeroen Schutte maakte gebruik van SDE++ voor zijn investering in zonnepanelen. Zonder subsidies redt een ondernemer het volgens hem niet: "Je moet met subsidie geholpen worden. Een duurzame investering blijft een economisch verhaal. Het is niet zo dat onze producten duurder worden omdat we zo duurzaam bezig zijn." De investering in een installatie bleek voor Schutte financieel erg aantrekkelijk te zijn. Schutte: "Uit de 5 jaar na de installatie is de opbrengst 10% hoger dan verwacht."

4. Melkveehouder Dood
Dankzij SDE++ kan melkveehouder Armando Dood het overschot aan energie dat hij opwekt verkopen aan het net. Dat levert wat op! "We hadden het eerste jaar direct een goed jaar gedraaid. De berekening die Energy Shift gaf over mijn energieopbrengst is precies overeengekomen. Er zijn me dus geen gouden bergen beloofd", zegt Melkveehouder Dood tevreden. Hij liet 933 zonnepanelen op zijn dak leggen. Wilt u ook een berekening van het voordeel dat zonnepanelen u kunnen opleveren? Bereken het met de calculator.

5. Pluimveehouder Stoop
Ook Pluimveehouder Johan Stoop heeft gebruik gemaakt van SDE++ subsidie. Stoop: "De stroom die we niet gebruiken, kunnen we aan het net leveren. Dat is heel interessant." Het regelen van de vergunningsaanvraag liet Stoop doen door Energy Shift Stoop: "Ik wil met mijn kippen bezig zijn, niet met zonnepanelen. Energy Shift heeft mij volledig ontzorgd."

Profiteer ook van SDE++
Wilt u ook bijverdienen door te investeren in zonnepanelen met SDE++? De subsidieronde van dit jaar gaat open op 5 oktober 2021. Laat Energy Shift de aanvraag voor u regelen. Dat doen zij gratis en vrijblijvend en op tijd voor u. Daardoor zit u nergens aan vast en heeft u na toekenning nog de vrijheid om een andere installateur te kiezen. Laat hier uw gegevens achter en zij nemen met u contact op.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden