Eigen foto

Boerenbusiness Stage

'Leuke tijd, veel geleerd en contacten kunnen leggen’

20 Augustus 2021

Jesse (22) komt zelf van een akkerbouwbedrijf in Groningen en was op zoek naar een uitdagende stage - iets anders dan hij gewend was in de agrarische sector. Hierbij sloot de stage bij Boerenbusiness, het coördineren van de Gewastour, perfect aan.

Jesse Torringa
Leeftijd: 22 jaar
School: Van Hall Larenstein in Leeuwarden
Opleiding: Tuin- en akkerbouw
Leerjaar: 4e jaar (afstudeerjaar)
Functie binnen de stage: Gewastour coördineren

"Ik heb een hele leuke tijd hier gehad, veel geleerd en daarnaast veel contacten kunnen leggen. Ook kreeg ik goede hulp op de momenten dat ik dat nodig had", vat Jesse zijn stage samen.

Waarom heb je voor Boerenbusiness gekozen om stage te lopen?
"Ik was op zoek naar een uitdagende stage, toch iets anders binnen de agrarische sector. Ik las altijd al Boerenbusiness-artikelen en zag toen de vacature voor een stagiair voorbijkomen, daarop heb ik geklikt en ik ben bij het bedrijf langsgegaan. Tot op heden heb ik nog geen spijt gehad van die keuze!"

Welke taken heb je uitgevoerd tijdens je stage?
"Voor mijn stage hield ik me bezig met de Gewastour. Hierin volgen wij percelen met aardappels en uien verspreid over heel Nederland. We kijken naar hoe de groei verloopt en welke keuzes telers maken. Dit monitoren we en hier schrijven we dan vervolgens artikelen over en zo krijg je een mooi algemeen beeld van hoe de gewassen erbij staan in Nederland. Door deze activiteiten heb ik me tijdens mijn stage kunnen ontwikkelen in het contact met mensen - ook door de diversiteit hierin, van laagdrempelig tot aan vrij serieus. Verder heb ik me kunnen ontwikkelen in het nemen van verantwoordelijkheid en het schrijven van artikelen."

Wat vind je van het team binnen het bedrijf?
"Een gezellig team, met een goede begeleiding voor stagiairs. Daarnaast zijn de achtergronden van werknemers ook heel verschillend… De een heeft wel een achtergrond in de agrarische sector en de ander juist helemaal niet en dat matcht heel goed, vind ik. We helpen elkaar en staan ook allemaal voor elkaar klaar. Al met al een fijne werksfeer binnen het bedrijf!"

Hoe is je stage verlopen?
"Natuurlijk is het in het begin altijd eventjes aftasten hoe zoiets verloopt. Het was voor mij best wel een verandering, ik had nog nooit bij zo'n organisatie gewerkt. Dit was iets heel nieuws voor mij, maar eigenlijk heeft het heel goed uitgepakt. Ik heb gemerkt dat ik op deze leeftijd binnen het bedrijf echt stappen heb kunnen maken. Ik vond het in het begin wel spannend, maar door het vertrouwen dat je krijgt vanuit het team en de hulp vanuit alle hoeken is dat heel snel goed gekomen."

Waar heb jij je energie uit kunnen halen bij Boerenbusiness?
"Ik heb veel energie kunnen halen uit het langsgaan bij de telers en het bekijken van hun gewassen. Het uitwisselen van informatie met elkaar is iets wat ik heel interessant vind. Ik neem vanuit deze stage voornamelijk de brede kennis mee die ik op heb mogen doen. De sector is veel breder dan je denkt en er spelen heel veel dingen mee. Ik heb tijdens mijn stage veel dieper in kunnen gaan op de materie vanuit school."

Wat zou je mee willen geven aan eventuele toekomstige stagiairs?
"Ik zou Boerenbusiness als stagebedrijf zeker aanraden, het heeft een heel goed team met een grote diversiteit aan kennis. Het is een bedrijf waar goed en serieus gewerkt wordt, wat een positief effect heeft gehad op mijn algemene ontwikkeling. Het is heel leerzaam hier en je pakt veel kennis mee, wat waardevol is voor in de toekomst."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Boerenbusiness stage

'Kennis die waardevol is voor in de toekomst'

Boerenbusiness Onderzoek

Wat vind jij van Boerenbusiness?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief