Eigen foto

Boerenbusiness Stage

'Veel vrijheid, maar ook goede begeleiding'

20 Augustus 2021

Marin (23) is een enthousiaste duizendpoot die niet van stilzitten houdt. Tijdens haar stage bij Boerenbusiness kwam ze dan ook goed aan haar trekken. Ze kon aan verschillende kleine en grote projecten meewerken en zelfstandig een onderzoek uitvoeren.

Marin van Loon
Leeftijd: 23 jaar
School: Aeres Hogeschool Dronten
Opleiding: Diergezondheid en management
Leerjaar: 4
Stageplek binnen het bedrijf: Marketing & Sales en Design
Stageperiode: eerste helft 2021

Bij Boerenbusiness zijn op verschillende afdelingen stages mogelijk. Marin koos voor een combinatie van twee afdelingen: Marketing & Sales en Design. "Ik vond het leuk dat ik bij meerdere afdelingen mee kon kijken. Zo kreeg ik een breder beeld van het bedrijf."

Hoe kwam je bij Boerenbusiness terecht?
"Boerenbusiness kende ik al door mijn school en vrienden. Zo ben ik ze gaan volgen en artikelen gaan lezen die ik interessant vond. Ik heb ook voor Boerenbusiness gekozen, omdat ik meerdere kwaliteiten kon combineren. Voordat ik op de agrarische hogeschool kwam heb ik Grafische Vormgeving gedaan en bij DCA Multimedia kon ik mijn beide interesses perfect combineren.

Wat heb je allemaal gedaan?
"Ik was met verschillende dingen bezig. Zo was ik op de Sales- en Marketingafdeling aan het werk en mocht ik hier en daar ook meekijken bij de afdeling Design. Ik heb aan een aantal grote opdrachten gewerkt, waaronder het maken van een opzet van een testpanel voor de website Foodbusiness.nl. Hierbij mocht ik een enquête maken, waarbij ik de meningen over ons nieuwe platform kon analyseren. Ik mocht dus het complete pakket uitwerken. Ook mocht ik meewerken aan diverse (grafische) uitingen van Foodbusiness."

"Wat ik het meest heb geleerd bij Boerenbusiness, is dat je niet zomaar ergens aan kan beginnen. Je moet goed nadenken over welke stappen je gaat zetten en hoe je dat gaat doen. Bij Boerenbusiness laten ze je zelf de stappen uitvoeren van het concept tot het product. Je gaat zo nadenken over waarom je iets gaat uitzoeken en hoe je het gaat aanpakken. Pas daarna ga je aan de slag. Dat klinkt misschien logisch, maar in de praktijk bleek dat ik zelf vrijwel direct van start wilde gaan met het oog op het eindproduct, maar die stap komt later pas."

Wat was het leukste aan je stageperiode?
"De hele stageperiode was leuk, net als de collega's. Je krijgt veel vrijheid om je eigen opdrachten uit te voeren, maar wordt daarin ook begeleid. Het was leuk om zelf een groter project te mogen uitvoeren. Daarnaast mocht ik meewerken aan kleinere projecten, waardoor ik meer leerde van alle verschillende afdelingen. Iets wat ik graag wilde van het stagebedrijf. Al met al heb ik daardoor veel gedaan. Ik vond het leuk dat ik, ondanks dat ik op een vaste plek zat, de vrijheid had om bij meerdere afdelingen mee te kijken. Zoals in de studio en op de redactie. Zo kreeg ik ook een breder beeld van het bedrijf."

"Ik vind het boeiend om te kunnen zien hoe het eraan toe kan gaan binnen een bedrijf. Hoe je samenwerkt en elkaar kan aanvullen. Dat is namelijk ook belangrijk voor je toekomstige baan. Hier bij Boerenbusiness ga je ook echt veel sparren, waardoor je op die manier ook groeit in de communicatie met collega's. Dat is ook echt iets wat ik meeneem voor in het vervolgtraject."

Zijn de collega's een beetje leuk?
"Het team is heel leuk. Ik rolde er gelijk in. Iedereen stond open voor vragen en was bereid dingen uit te leggen, maar een gezellig praatje kon ook. Door de coronamaatregelen konden we minder vaak naar kantoor komen. Maar als we met een aantal collega's aanwezig waren, gingen we met z'n allen knallen. De momenten op kantoor gaven mij energie. Als stagiaire kan het spannend zijn, omdat je binnen een bedrijf op de werkvloer komt te werken met vaste medewerkers. Bij Boerenbusiness werd ik behandeld als een echte medewerker. Ik beveel een stage bij Boerenbusiness zeker aan."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Onderzoek

Wat vind jij van Boerenbusiness?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox