Eigen foto

Boerenbusiness Stage

‘Bij Boerenbusiness kun je je creativiteit ontplooien'

20 Augustus 2021 - Redactie Boerenbusiness

Aniek (18) is een tweedejaars studente aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Haar vader heeft een akkerbouwbedrijf, waardoor ze al bekend is met de agrarische sector. "Ik was vooral op zoek naar een bedrijf dat in verbinding staat met de agrarische sector. Het aanbod dat ze bij Boerenbusiness hadden sloot perfect aan op de ideeën en wensen die ik heb."

Aniek Remijn
Leeftijd: 18 jaar
School: Aeres Hogeschool Dronten
Opleiding: Hippische bedrijfskunde
Leerjaar: 2
Stageplek binnen het bedrijf: redactie
Stageperiode: eerste helft 2021
 

"Als ik Boerenbusiness in 3 woorden moet omschrijven: vooruitstrevend, gezellig en betrokken. Het is vooral een vrij bedrijf waar je je creativiteit kwijt kan. Je werkt in een leuk team, kan je eigen ding doen en wordt goed geholpen."

Wat heb je allemaal gedaan bij Boerenbusiness?
"In het begin van mijn stage was ik voornamelijk bezig met het assisteren bij de opstart van een nieuw online platform over de ontwikkelingen in de nationale en internationale foodsector: foodbusiness.nl. Daarnaast kreeg ik ook de mogelijkheid om aan verschillende projecten te werken. Zo mocht ik abonnees van Boerenbusiness benaderen voor een nieuwe rubriek en heb ik onderzoek gedaan naar de vormgeving voor de nieuwe voorstelpagina's van de medewerkers en stagiairs. Ik vind het vooral leuk dat ik verschillende projecten binnen dit bedrijf heb mogen doen. Zo kon ik van elke afdeling wel een beetje proeven."

Het klinkt erg veelzijdig! Ben je dan ook ergens het meest trots op?
"Door de verschillende projecten heb ik inzicht gekregen in hoe het bedrijf werkt. Ik heb mijzelf echt kunnen ontwikkelen omdat ik werd vrijgelaten; hierdoor kon ik zelf ontdekken wat ik goed deed en wat beter kon. De interviews met abonnees die ik mocht houden heb ik uitgewerkt in artikelvorm. Hier kreeg ik vervolgens uitgebreide feedback op wat ontzettend leerzaam was. Dit geeft mij inzicht in mijn ontwikkelingsproces en helpt mij om te bepalen wat ik uiteindelijk later wil gaan doen en bereiken. Daarnaast heeft het veel in contact zijn met verschillende mensen gezorgd voor een goede ontwikkeling van mijn sociale vaardigheden."

Wat neem je mee van deze stage voor in de toekomst?
"Wat ik meeneem van mijn ervaring op de werkvloer is dat gedrevenheid erg belangrijk is. Daarnaast is het belangrijk om goede vragen te stellen. Het kan natuurlijk eng zijn in het begin, je komt immers op een nieuwe werkplek. Gelukkig vond ik al snel mijn draai in het bedrijf. Bij Boerenbusiness werken ze vooruitstrevend, zijn ze vernieuwend en staan ze altijd open voor stagiairs, vragen en nieuwe ideeën."

Als je terugkijkt op je stageperiode, waar heb je dan de meeste energie van gekregen?
"Het geheel van het bedrijf. De dingen die ik gedaan heb, het team, het enthousiasme en de zelfstandigheid die ik kreeg. Alles bij elkaar haalde ik daar de meeste energie uit. Het team van DCA MultiMedia is heel vrij en open. Ik vond eigenlijk meteen al mijn plekje en ik kon met iedereen goed opschieten. Het is ook altijd gezellig, maar toch met een professionele sfeer. Ik streef altijd naar het leveren van goed werk en de hulp die ik hierbij kreeg van het bedrijf gaf me de energie die ik hiervoor nodig had."

Raad je een stage bij Boerenbusiness aan?
"Zeker. Als je op zoek bent naar een agrarisch gerelateerde stage, dan is Boerenbusiness de juiste plek. Maar ook als je buiten de agrarische sector actief bent, kan Boerenbusiness een goede stageplek zijn. Het team staat altijd open voor creativiteit en nieuwe ideeën."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Onderzoek

Wat vind jij van Boerenbusiness?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden