Op de foto Manon, Sien, Timo en Teun Bron: Trotse Jonge Boeren

Aangeboden door Trotse Jonge Boeren

Nieuwe campagne: Bijbaan bij de boer

2 September 2021

Boeren hebben hulp nodig van gemotiveerde mensen om de voedselvoorziening op peil te houden. Trotse Jonge Boeren wil boer en burger met elkaar verbinden en richt zich met de campagne 'Bijbaan bij de boer' op mensen die graag kennis willen maken met de agrarische sector.

Het is een geweldig gezicht om mensen die geen agrarisch bloed door de aderen hebben stromen te zien lopen in overal, laarzen of op klompen. Je hoeft niet geboren en getogen te zijn op de boerderij om de fijne kneepjes van het vak te leren beheersen. Passie voor het vak kan ook gaandeweg ontstaan en kan soms zelfs uit een rare hoek komen. Van techneut tot dierverzorger en van ict'er tot vrachtwagenchauffeur; voor ieder soort persoon is er wel een passend plekje te vinden in of rond de stallen en akkers van Nederland. De verantwoordelijkheid dragen voor dieren, planten, natuur en verschillende landgronden vergt nogal wat boerenkennis, maar… waar een wil is, is een weg. Zo ook voor Manon, Sien, Timo en Teun. Zij hebben geen agrarische achtergrond, maar zijn inmiddels wel met passie aan het werk bij de boer.

Vele handen maken licht werk
Echter kan de boer het niet alleen. Vanwege het inkrimpen van aanwas van het agrarisch bloed, heeft de boer hulp nodig om in de toekomst voldoende voedsel op een veilige en verantwoordelijke manier te kunnen (blijven) produceren. Hulp van gemotiveerde mensen die niet bang zijn om de handen uit de mouwen steken, geen 9 tot 5 mentaliteit hebben en graag de verantwoordelijkheid willen dragen voor dieren of planten en daarmee tegelijkertijd ook voor de bevolking. Het verbouwen van voedsel is namelijk van essentieel belang om te blijven voorzien in één van de primaire levensbehoeftes. Voor ons in de westerse beschaving is dit inmiddels bijna een voorrecht gezien de hoeveelheid voedsel die men dagelijks ter beschikking heeft. Maar met de geschiedenis van voedseltekorten in het achterhoofd is de agrarische sector gaan innoveren, investeren en floreren met behulp van vakmanschap en boerenverstand. Mede hierdoor behoren Nederlandse boeren tot één van de beste agrariërs ter wereld!

Dagelijks brood op de plank
Werken in de agrarische sector is eervol werk! Door alle inspanningen die de boeren dagelijks verrichten, kunnen per dag duizenden al dan niet tienduizenden mensen voorzien worden van kwalitatief goed voedsel. Het harde werk van de boer zorgt ervoor dat de maatschappij kan draaien op de manier zoals we haar nu kennen. De burger kan namelijk zijn of haar ambities najagen zonder zich druk te hoeven maken of er aan het einde van de dag wel eten op tafel komt te staan. Iedereen is vrij om te studeren en/of zich te ontplooien tot de persoon die men wenst te zijn om op hun beurt weer een toegevoegde waarde te zijn voor de maatschappij.

Trotse Jonge Boeren met een missie
Met campagne 'Bijbaan bij de Boer' richt Trotse Jonge Boeren zich op mensen die graag kennis willen maken met de agrarische sector. Een sector waaruit gebleken is dat die, ongeacht wat er gebeurt in de wereld, altijd door zal blijven draaien. Met behulp van een korte serie laat de stichting zien welke werkzaamheden er zoal zijn op de boerderij. Ploegen, koeien melken, eieren rapen, spinazie van het land halen, biggetjes ter wereld brengen en nog veel meer komt er voorbij in de serie 'Bijbaan bij de Boer'!

Het doel van de stichting is om boer en burger terug te verbinden door op een lucratieve manier jongvolwassenen wat bij te laten verdienen, boeren van arbeid te ontlasten en daarnaast om extra boerenkennis terug de maatschappij in te krijgen. Al bijna vijf jaar zet Trotse Jonge Boeren zich in om via haar platform jonge boeren en boerinnen een podium te bieden om te vertellen over de interessante levensverhalen en ambitieuze doelen. De stichting wil laten zien dat er een jonge generatie klaar staat die de uitdaging aan wil gaan om ook in de toekomst op een zo duurzame en verantwoordelijke manier voedsel te produceren!

Drempel verlagen
De vraag naar 'goed' personeel is erg hoog in de agrarische sector, maar ook 'goed' personeel moeten ergens beginnen. Het is dan ook mede de taak aan de agrarische sector zelf om kansen te bieden en mee te werken aan het opleiden van vakkundig personeel. Bent u voor uw bedrijf ook op zoek naar een enthousiaste werknemer? De drempel om een erf te betreden kan soms erg hoog zijn, maar met behulp van wervingsborden van Trotse Jonge Boeren is de stap naar een goed gesprek al een stuk dichterbij. De borden zijn voor slechts €30,- per stuk te bestellen via info@trotsejongeboeren.nl.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden