Shutterstock

Inside Varkens

'Duitse strijd AVP wordt langetermijnuitdaging'

2 September 2021 - Stef Wissink

De hoop op een snelle verwijdering van de Afrikaanse varkenspest (AVP) van Duits grondgebied lijkt ook bij de Duitse autoriteiten vervlogen. De Duitse landbouwminister van de deelstaat Sachsen, Wolfram Guenther, noemt de bestrijding van AVP een 'echte lange termijn uitdaging'.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dat zei Guenther na een overleg met meerdere betrokken ministeries uit verschillende staten. Ook de staatssecretaris van landbouw van het landelijk landbouwministerie, Uwe Feiler, was daarbij aanwezig.

Guenther benadrukte verder dat AVP een probleem voor heel Duitsland én de Europese unie is. Hij vroeg zowel de Europese Unie als de Duitse regering om meer financiële ondersteuning in de strijd tegen de ziekte. De provincie Sachsen is 1 van de 2 door AVP getroffen provincies. In Sachsen werden tot nu toe al 443 besmette wilde zwijnen gevonden.

Duitsland werd in september 2020 voor het eerst getroffen door AVP. Besmette wilde zwijnen waren vanuit Polen de grens over gestoken. Feiler vertelde dat een verzoek aan de Poolse regering om ook aan hun zijde van de grens een hekwerk te realiseren werd afgewezen.

Augustus was opnieuw slechte maand
De varkenspestsituatie in de Duitse deelstaten Brandenburg en Sachsen laat vooralsnog weinig verbetering zien. In de maand augustus werd er bij 251 wilde zwijnen AVP vastgesteld. Dat is voor de derde maand op rij een recordaantal. In mei, juni en juli lagen de aantallen op respectievelijk 127, 241 en 246.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden