Bel Leerdammer

Nieuws Melk

Bel Leerdammer sluit aan in rij prijsverhogingen

3 September 2021 - Klaas van der Horst

Kaasmaker Bel Leerdammer sluit met een melkprijsverhoging voor september aan bij de meerderheid van verwerkers en het heersende marktsentiment.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De onderneming plust de vetprijs met 5 cent op naar €3,15 en de eiwitprijs met 10 cent naar €7,20 per kilo. De totale melkprijs voor september komt daarmee volgens het bedrijf uit op € 39,26 per 100 kilo melk (exclusief btw en na aftrek van de bijdrage voor ZuivelNL). Deze prijs geldt bij een jaarleverantie van 1,1 mln kg melk en gehaltes van 4,41% vet en 3,47% eiwit.

De prijs is inclusief de weide- en VLOG-toeslag van respectievelijk € 2,00 en € 1,00 per 100 kilo melk die maandelijks wordt uitgekeerd, gelijk met het standaard melkgeld. Eveneens is hierin de markttoeslag van € 0,25 per 100 kilo melk opgenomen. De melkprijs is exclusief de duurzaamheidspremie. Die wordt in maart van elk jaar uitgekeerd en kan oplopen tot € 0,60 per 100 kilo melk.

In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker nestelt Bel Leerdammer zich met de kale melkprijs net onder DOC Kaas en iets boven FrieslandCampina en Royal A-ware.

Bel Basis

Qua maximale melkprijs komt Bel Leerdammer net uit onder de maximale melkprijs van FrieslandCampina (die dan inclusief de Planet Proof-toeslag is). Bel blijft wel een maximale melkprijs betalen die boven die van DOC Kaas uitkomt.

Bel Max

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden