Shutterstock

Inside Melk

Prijsstijging fosfaatrecht slaat om in kleine daling

15 September 2021 - Stef Wissink

Na de flinke prijsopleving voor fosfaatrechten afgelopen weken is de stemming weer wat bekoeld. Wel worden rechten nog altijd duurder verhandeld dan een aantal weken terug.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de handel valt op te merken dat de berichtgeving rondom de saneringsregeling veehouderij mogelijk de oorzaak is geweest van de korte maar flinke opleving van de prijzen. Het ministerie maakte in augustus bekend dat productierechten (zoals fosfaatrechten) bij opkoop van een bedrijf uit de markt worden genomen. Dit heeft een aantal kopers er toe aangezet om snel rechten bij te kopen. Dit effect lijkt nu weggeëbd waardoor de prijs voor fosfaatrechten een klein stapje terug doet.

Interesse in rechten blijft
Hoewel dus niet voor hogere prijzen, bespeuren handelaren op de achtergrond nog altijd een gerede interesse in fosfaatrechten. Er is dan ook wat handel gedaan deze week voor prijzen van rond de €150. Dat is een fractie lager dan een week eerder toen rechten voor prijzen van gemiddeld €151 werden verhandeld, met enkele partijen nog €1 a €2 daarboven.

Handelaren verwachten niet dat de prijzen de komende weken veel verder terug zullen lopen. De DCA Fosfaatrechten notering komt deze week uit op exact €150. Dat is €1 lager dan een week terug.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden