Shutterstock

Aangeboden door CARU Containers

Containers: een veelzijdige oplossing voor agrisector

27 September 2021

Transport per container is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Ook voor de agrarische bedrijfstak betekende deze uitvinding van de 20ste eeuw een ware revolutie.

De komst van de container heeft het (inter)nationaal transport en de opslag van producten sterk gefaciliteerd. Dat heeft geresulteerd in een enorme groei van de internationale afzetmarkten voor deze producten. In veel gevallen kan het aantrekkelijk zijn om eigen containers te bezitten of tijdelijk te huren.

Verschillende typen containers
Containers zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en prijsklassen. Ook bestaan er uiteraard containers die voorzien zijn van een koelingssysteem voor food en non-foodproducten. De afmetingen van containers worden weergegeven met de voet als lengtemaat: er bestaan bijvoorbeeld 8ft, 10ft, 20ft en 40ft containers. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook containers die één voet hoger zijn dan de standaard maat.

Wat is een zeecontainer?
Een zeecontainer, ook wel scheepscontainer genoemd, voldoet aan speciale eisen en certificeringen, zodat deze bestand is tegen de bijzondere condities op zee. De hoekprofielen zijn zo gemaakt dat de container stapelbaar is. Het is mogelijk om containers te huren, of eigen containers te kopen. De prijsklasse is sterk afhankelijk van de conditie waarin de container verkeert. Het kan een interessante optie zijn om te kiezen voor gebruikte of opgeknapte containers; dat wordt ook wel refurbished genoemd. Afhankelijk van de gestelde eisen, zijn containers vrijwel altijd op korte termijn leverbaar.

Containers als (tijdelijke) opslag, huisvesting of kantoor op erf
De oersterke en weersbestendige structuur van de container heeft ervoor gezorgd dat containers ook omgebouwd kunnen worden tot opslagruimte of kantoor. Een opslagcontainer is meestal gemaakt van iets lichter materiaal dan een zeecontainer, omdat deze niet voortdurend verplaatst hoeft te worden. Toch zijn ook dit type containers absoluut stevig, en wind- en waterdicht. Speciaal aangepaste containers zijn zelfs te benutten als (tijdelijke) huisvesting en te voorzien van water en een elektriciteitsaansluiting. Leveranciers van containers kunnen op dit punt ontzorgen en bieden maatwerk bij het modificeren van een container.

Vergunningen voor het plaatsen van een container
Wel zijn er uiteraard lokale verordeningen waarmee rekening gehouden moet worden. Het is raadzaam om dit even na te vragen bij de eigen gemeente voor het overgaan tot containers kopen. Afhankelijk van de locatie kan het nodig zijn om een container aan het zicht te onttrekken of een bepaalde kleurstelling aan te houden. Bovendien speelt ook de functie die de container gaat vervullen een rol bij het verlenen van eventuele vergunningen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden