Shutterstock

Inside Varkens

Eis van Duitse slachters inzake prijs ingewilligd

6 Oktober 2021 - Redactie Boerenbusiness

Hoewel de Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch (VEZG) vorige week trachtte de schade voor de varkensprijs te beperken door de notering met slechts €0,01 te verlagen werd dit door de slachterijen niet geaccepteerd. Deze week moet de VEZG dan ook de wil van de slachthuizen volgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Aan de markt heeft zich in grote lijnen opnieuw weinig veranderd. Het aanbod is te ruim voor de vraag. Aziatische exporteurs zijn nog altijd niet op de markt en de verwachting is ook niet dat deze snel terugkeren. Daarbij blijft corona op zowel export markten als de binnenlandse markt een stempel drukken. Gecombineerd met een traditioneel stijgend najaarsaanbod (in Europa) beleeft de markt zich in moeilijk vaarwater.

Exporteurs zoeken het verderop
Nu er ernorme hoeveelheden varkensvlees beschikbaar zijn trachtten exporteurs nieuwe markten aan te boren. Vleeshandelaren melden dat Europese exporteurs zich recent meer melden op de Zuid Amerikaanse markt. Op dit moment kunnen zij, ondanks flink hogere kosten voor verscheping, partijen soms scherper leveren dan de concurrenten uit Noord-Amerika. De Aziatische markt lijkt enkel nog interessant voor bijproducten. Echter is de concurrentie ook hier moordend en daarmee de prijsvorming slap.

Het aantal geslachte varkens in Duitsland lag afgelopen week een fractie lager met ruim 836.900 stuks. De geslachte gewichten stegen licht, van 97,1 kilo naar 97,2 kilo.

De VEZG-notering voor aankomende week (7-10 tot en met 13-10) is vastgesteld op €1,20 per kilo geslacht gewicht, dat is €0,04 minder dan vorige week. Ook de grote slachthuizen noteren €1,20 per kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden