Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

SDE++ subsidieronde nu nog open

14 Oktober 2021

Om ondernemers te stimuleren in duurzame energie te investeren, heeft de overheid de SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energie) in het leven geroepen. Deze subsidie maakt het voor ondernemers financieel aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Maak hier nu nog gebruik van!

Zonnepanelen op uw dak en een SDE++ subsidie zijn een gouden combinatie. Het biedt u de mogelijkheid om geld te verdienen terwijl u hier niets voor hoeft te doen. De zonnepanelen op uw dak doen het werk en u krijgt met een SDE++-subsidie geld voor elke opgewekte kWh zonne-energie. De subsidieronde is op dit moment open tot 11 november.

Grootverbruiker
Om in aanmerking te komen voor een SDE-beschikking moet uw bedrijf aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo komt u alleen in aanmerking wanneer u een grootverbruikersaansluiting heeft. Dit is een elektriciteitsaansluiting die groter is dan 3x80 ampère.

Verzwaren
Is uw aansluitwaarde lager dan 3x80 ampère? Dan heeft u een kleinverbruikersaansluiting. U kunt dan uw aansluiting verzwaren. Ondanks dat dit kosten met zich meebrengt, kan deze extra investering wel financieel interessant zijn om in aanmerking te komen voor SDE. Dit is afhankelijk van de grootte van uw zonnepaneleninstallatie en het verwachte rendement daarvan.

Transportindicatie
Wanneer u zonnepanelen op uw dak heeft, moet u de mogelijkheid hebben om de energie die u niet zelf gebruikt te leveren aan het net. Het moet immers ergens heen. In het geval van SDE is het daarom nodig om een positieve transportindicatie te krijgen. Dit houdt in dat uw netbeheerder ruimte voor u ziet om aan het elektriciteitsnet te leveren.

Vergunningen
In een aantal situaties heeft u voor het plaatsen van zonnepanelen een omgevingsvergunning nodig. Is dit het geval? Dan moet een vergunning tijdig aangevraagd zijn. Ook moet u om in aanmerking te komen de financiële middelen hebben om in een zonnepaneleninstallatie te investeren. Hier zijn meerdere manieren voor, zoals alternatieve financieringsmogelijkheden.

Installeer op tijd!
Met een SDE++ beschikking heeft u goud in handen! Zorg dat deze niet verloopt. Wilt u een zonnepaneleninstallatie met een vermogen van minder dan 1 MWp, begin dan binnen anderhalf jaar na de beschikkingsdatum met de installatie. Voor een zonnepaneleninstallatie met een vermogen dat hoger is dan 1MWp, is het zaak dat u binnen drie jaar na de beschikkingsdatum aan de installatie begint.

Energy Shift
Energy Shift is dé zonnepanelenexpert van de agrarische sector. Wilt u meer weten over het aanvragen van SDE? Heeft u een uitzonderlijke situatie en komt u er niet uit of SDE ook voor u interessant is? Wilt u nu nog meedraaien in de SDE-ronde van dit jaar? Neem contact op met Energy Shift. Heeft u de SDE-subsidie toegekend gekregen? En bent u benieuwd wat de zonnepaneleninstallateur voor u kan betekenen? Vraag dan hier een offerte op.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden