Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

PVT-panelen: bespaar op stroom én gas

30 November 2021

Met de stijgende gas- en stroomprijzen is kostenbesparing meer dan welkom. Met PVT-panelen is dit mogelijk, omdat dit paneel zowel zonne-energie als zonnewarmte opwekt. Een interessante combinatie voor agrariërs met een hoog gasverbruik.

Een PVT-paneel is een zonnepaneel met daarachter een thermische collector. De thermische collector gebruikt de warmte van een zonnepaneel. Een zonnepaneel wordt namelijk warm als hij stroom opwekt. Hierdoor wordt door het paneel niet alleen maar duurzame energie opgewekt, maar wordt ook slim gebruik gemaakt van de warmte die normaal gesproken in de buitenlucht terecht zou komen.

Warmte
De thermische collector vangt dus als het ware de warmte van een zonnepaneel op. Die zonnewarmte is weer een goede bron voor een warmtepomp, waardoor u ook profiteert van de warmte op een moment dat de zon niet schijnt.

Extra voordeel
Bijkomend voordeel van dit systeem is dat de thermische collector het zonnepaneel afkoelt. En een koeler zonnepaneel heeft meer opwekkend vermogen dan een warm zonnepaneel. Een PVT-paneel wekt dus meer energie op dan een regulier zonnepaneel.

Interessant voor u?
PVT is een nieuwe techniek. Financieel kan deze oplossing nog niet voor iedereen uit. Heeft u een gasverbruik van meer dan 150.000 m3 per jaar? Dan kan een investering in PVT-panelen voor u zeer interessant zijn. Zeker in combinatie met een SDE++ subsidie. Klik hier voor meer informatie.

Bereken het zelf
Verbruikt u niet zoveel gas, maar wilt u wel investeren in het produceren van duurzame energie? Met deze gratis online calculator berekent u zelf hoeveel voordeel een zonnepaneleninstallatie u kan opleveren.

Interessante investeringsmodellen
Energy Shift zoekt altijd naar interessante investeringsmodellen voor agrariërs op het gebied van duurzame energie. Heeft u vragen over een investering in PVT-panelen, zonnepanelen of accu's? Neem dan contact met hen op. Zij kijken graag met u mee welke investeringen financieel rendabel voor u zijn.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden