ABN AMRO MeesPierson

Aangeboden: ABN AMRO MeesPierson

Van land naar vermogen: geld zelfstandig beheren

7 Januari 2022

Het stoppen met een boerenbedrijf is vaak een emotioneel moment. Van dat waar je ziel en zaligheid in zit, neem je nu eenmaal niet zo makkelijk afscheid. Het is ook de start van een ander leven. Zonder de vertrouwde bedrijvigheid in en om de boerderij. Maar wel met de zorg voor een vermogen. Pieter Smeenk en René Biewinga – beiden met agrarische wortels – begeleiden u in deze nieuwe fase bij het beheer van uw vermogen.

De zorg voor je vermogen
Pieter helpt al vele jaren stoppende boeren met hun financiële planning. "Ik voel me zeer verwant met boeren en de sector. Die nuchterheid en no-nonsense mentaliteit passen goed bij mij. Boeren die gaan stoppen, zoek ik persoonlijk op en bied ik mijn hulp aan. Dat doe ik op een regenachtige dag zodat ik niet stoor tijdens het rooien." Boeren die hun bedrijf verkopen verwerven een kapitaal. "Als je met de verkoop van je levenswerk over een vermogen beschikt, wil je hier verstandig mee omgaan. Het creëren van rust is dan ook het eerste dat we adviseren."

Met het oog op de toekomst
"Het is niet niks als je voor de laatste keer het boerenerf afloopt", gaat Pieter verder. "Wij zorgen ervoor dat we er op dat moment zijn. In het jaar van de overdracht verdienen fiscale aspecten extra aandacht. Daarna kijken we vooral naar de toekomst. Veel boeren willen hun vermogen zo veel mogelijk behouden. Vaak moeten ze hiermee ook in hun onderhoud voorzien. Samen bepalen we de financiële koers." "Beleggen kan hier een onderdeel van zijn", geeft René aan. "De klant moet hiervoor openstaan, eerder schuif ik als vermogensbeheerder niet aan. Ik vertel het eerlijke verhaal en laat ook zien wat er mis kan gaan. Dat moet je goed begrijpen voordat je eraan begint."

Vertrouwen komt te voet
"We geloven in een relatie voor de lange termijn", gaat Pieter verder. "We snappen dat het vertrouwen eerst moet groeien. Dat bereik je bij boeren nu eenmaal niet met praten via een beeldscherm. En dus besteden we veel aandacht aan persoonlijk contact." René benadrukt de gouden regel in het contact met klanten. "Je doet wat je zegt en je zegt wat je doet. Eerlijk en open zijn staat bij ons voorop. We willen dat klanten rustig de tijd nemen en niets overhaasten." Voor Pieter is ook het lijntje naar de accountant en makelaar belangrijk. "Samen moeten we ervoor zorgen dat één en één drie wordt. En dat het boerengezin ook in de nieuwe fase van hun leven vaste grond onder de voeten houdt."

Veel boeren hebben liefde voor grond en niet voor geld, dat besef is in ons werk essentieel

Een allesomvattend advies
Wat private banking bij ABN AMRO MeesPierson zo bijzonder maakt, is een integraal advies. We nemen alle facetten in uw leven mee. Vanaf de ziel en zaligheid die u in uw bedrijf heeft gestopt tot aan de toekomst die u voor ogen heeft. En uiteraard de rol die uw vermogen hierin speelt.

"Als je je hele leven met je poten in de klei hebt gestaan, wil je praten met iemand die dat begrijpt en doorvoelt", vat Pieter samen. René vult aan: "Doordat we bij al onze financiële adviezen steeds uw gehele situatie meenemen, zorgen we ervoor dat alles steeds optimaal op elkaar is afgestemd." Pieter tot slot: "Het zit 'm echt in de combinatie. Adviezen die u verder helpen omdat ze naadloos aansluiten op wie u bent. Een boer zonder land is nog altijd een boer. Dat u op een goede dag niet meer over een bedrijf maar over een vermogen beschikt, verandert daar niets aan."

Kennismaken met private banking
Bent u van plan uw boerenbedrijf te verkopen? En wilt u financieel advies over het beheer van uw vermogen? Wij komen graag bij u langs voor een kennismaking. Dan weet u daarna precies wat wij voor u kunnen doen. En kunt u bepalen of u daar oren naar heeft.

Afspraak maken?
Neem dan contact op met Pieter Smeenk, 06-51258230 of pieter.smeenk@nl.abnamro.com.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox