FarmTrade

Aangeboden door FarmTrade

Door hoge kunstmestprijs alternatief op FarmTrade

25 Februari 2022

De kunstmestprijzen rijzen de pan uit. Vooral de prijs van stikstofhoudende en kalihoudende kunstmest zijn fors gestegen. En dat merken ze ook bij H. van Oosten Intermediair en Logisitiek B.V. Zij bieden daarvoor een alternatief op FarmTrade gericht op de teler; bewerkte dierlijke mest met hoge gehaltes. 

De vraag naar goede kwaliteit mest, met hoge gehaltes stikstof en kali, is met zeker 33% gestegen. Bart Ottens is al een aantal jaar werkzaam als verkoper van meststoffen en fourage bij H. van Oosten, maar heeft deze vraag nog niet eerder zo meegemaakt. "De kunstmestprijzen zijn gekoppeld aan de - op dit moment historisch hoge - gasprijzen. Telers die eerst veel gebruik maakten van kunstmest kijken nu naar alternatieven om de kosten te drukken en toch goede opbrengst te behalen. Met name akkerbouwers vragen naar mest op maat met de juiste gehalten. Zij willen in één werkgang alle benodigde meststoffen hebben liggen zodat zij kosten en tijd kunnen besparen."

H. van Oosten beschikt over twee bio-vergisters, wat als eindproduct een kwalitatief goede bewerkte mest vol mineralen produceert. De bio-vergisters leveren beide verschillend eindproduct; Mono NPK Vloeibaar (bevat 10 kilo N, 1,5 P en 10 K per kuub) en Dunne fractie (bevat 8,5 kilo N, 2 P en 11 K). Beide soorten hebben een hoog stikstof en kali gehalte.

Reserveringen in plaats van aanvragen
"Normaal gesproken komen de aanvragen van mest zo eind februari, begin maart als het uitrijdseizoen al begonnen is. Door de gigantische kunstmestprijzen werd de mest vanaf januari al gereserveerd voor het voorjaar. Onze goede kwaliteit mest draagt daar ook absoluut aan bij. Door prijsontwikkelingen worden telers kritischer. Er wordt gefocust op kwaliteit en efficiëntie. Door te werken met goede kwaliteit producten, kan efficiënt gewerkt worden en dat loont. Ook voor het bemesten van het land."

Bart Ottens zet vanaf het begin van FarmTrade in op de naamsbekendheid van H. van Oosten. "Door de populariteit van FarmTrade bij onze doelgroep zou het onverstandig zijn om ons daar niet te promoten. Dankzij de app kunnen wij onze producten heel gemakkelijk onder de aandacht brengen binnen het gewenste segment in de markt. Zeker voor nieuwe producten en 'hot items' is het een succesvol medium."

"We zijn heel blij met dit platform want het biedt een kans aan (nieuwe) bedrijven of producten om zichzelf te promoten. In ons geval heeft het onze afzet vergroot."

Ook gebruik maken van FarmTrade of met ons samenwerken?
Ga naar de website of download FarmTrade in de App Store voor iPhone en Google Play voor Android. Wilt u ook met ons samenwerken? Mail ons op info@farmtrade.nl.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief