Shutterstock

Nieuws Voer

Veevoerproducenten EU vrezen snel grondstoftekort

8 Maart 2022 - Redactie Boerenbusiness

De Europese Federatie van veevoerproducenten (Fefac) heeft haar grote zorg uitgesproken over de mogelijke tekorten aan grondstoffen die ontstaan als gevolg van het conflict in Oekraïne.

Asbjørn Børsting, voorzitter van de Fefac, riep voor de raad van de Europese Unie op tot snelle maatregelen. Volgens Børsting is de sector in een uitzonderlijke situatie geraakt die om uitzonderlijke acties vraagt. Delen van Europa zullen volgens hem binnen enkele weken te maken krijgen met een tekort aan grondstoffen, daarom is actie urgent.

Maatregelen nodig
Volgens Børsting moeten bedrijven in food en feed voorrang krijgen bij het verkrijgen van grondstoffen boven andere sectoren. Daarnaast roept hij de Europese Unie op om bestaande regels aangaande de import van grondstoffen uit derde landen te versoepelen. Hij noemt daarbij als voorbeeld de barrières rondom de import van maïs uit Brazilië.

De Fefac hield een positief gevoel over aan het gesprek en verneemt dat de Raad de zorgen van de Fefac serieus neemt. Al voor de volgende bijeenkomst van de Europese Raad halverwege maart zullen er concrete maatregelen bekend worden gemaakt door de EU. De Fefac zal nauw blijven samenwerken met partijen uit de hele keten om de belangrijkste uitdagingen te indentificeren om daarmee concrete actie te kunnen ondernemen waarmee de omvang van de crisis en de impact op de hele keten beperkt kan worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden