Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Zonnepanelen op het dak

Stijgende energieprijzen? Wek zelf energie op

15 Maart 2022

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Zowel consumenten als bedrijven gaan dat merken in de portemonnee. Wat kan je doen?

De stijging van de gasprijs heeft meerdere oorzaken, zoals veel kou, slecht gevulde voorraden en het herstel van de economie na de coronacrisis. Ook internationale ontwikkelingen spelen een rol: Azië neemt steeds meer gas af, er is onzekerheid over een nieuw leiding en natuurlijk grote onzekerheid over het aanbod en de prijsontwikkelingen in verband met de oorlog van Rusland.

In Nederland wekken we de meeste stroom op met gascentrales. Als het stroomverbruik stijgt en er niet veel wind en zon is, dan hebben centrales dus veel gas nodig. Gas is nu erg duur en dat wordt doorberekend in de prijs die jij voor stroom betaalt.

Wat kan je doen?
De beste manier om geld te besparen is minder energie inkopen. Daarom is investeren in zonnepanelen misschien wel de slimste oplossing. Je gebruikt je eigen opgewekte stroom, dus je wordt onafhankelijker van het net. Zo heb je direct minder last van stijgende prijzen.

Hoe verdien ik geld met zonnepanelen?
Zonnepanelen produceren energie. Deze energie kan je direct in het bedrijf gebruiken. Al jouw opgewekte energie die je niet zelf verbruikt gaat het net op. Daarvoor krijg je een vergoeding. De overheid stimuleert bedrijven om te investeren in zonnepanelen. Daarom zijn er interessante belastingvoordelen en subsidies in het leven geroepen.

Advies voor uw situatie
Ondernemers die op zoek zijn naar persoonlijk advies kunnen terecht bij Zonnepanelen op het dak B.V. Specialist in duurzame verdienmodellen voor agrarische ondernemers in Nederland. Met meer dan 800 grote zonnepaneleninstallaties, de eerste accu's voor de opslag van energie en veel referenties van agrariërs door heel Nederland.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox