Shutterstock

Aangeboden door DCA Finance

Handel op termijnmarkt biedt kansen

23 Maart 2022

Nog nooit is het managen van prijsrisico's zo ingewikkeld geweest als de afgelopen twee jaar. Waar eerst Covid-19 de markt domineerde, is dat nu de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne. Goed gebruik van de termijnmarkt kan u in deze verstoorde markt helpen.

In de afgelopen dertig jaar heeft de wereld de distributie van grondstoffen vervolmaakt naar een excellent logistiek systeem. Waar goedkope goederen uit China deze kant op kwamen, konden voedsel en diervoedergrondstoffen goedkoop retour worden gestuurd. Een container vervoeren naar China was goedkoper dan een vrachtauto van Groningen naar Maastricht laten rijden. Grondstoffen waren altijd beschikbaar op afroep en mislukte er ergens een oogst dan kon men wel schakelen via een ander continent. Het gevolg was relatief lage prijzen met een stabiele prijsontwikkeling.

De toekomst is anders
Hoe anders liggen de kaarten nu. Het logistieke netwerk is verstoord door corona en de beschikbaarheid van grondstoffen is door de oorlog in Oekraïne niet meer vanzelfsprekend. Het gevolg is een grote bewegelijkheid (volatiliteit) van de prijzen. Het goed managen van prijsrisico's is daarmee van nog groter belang geworden.

Gebruik van de termijnmarkt
Goed gebruik van de termijnmarkt kan u helpen. Handelen op de termijnmarkt vergt wel een goede voorbereiding en kennis van de deelnemer voordat hij start met handelen. Het handelen via een ervaren makelaar, die valt onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is dan ook heel belangrijk. Laat u niet verleiden door partijen die beweren er verstand van te hebben en buiten het oog van de AFM opereren.

DCA Finance is een partij die al meer dan vijftien jaar actief is als makelaar op de verschillende grondstofbeurzen. Zijn specialiteit is de handel in aardappelen, graan en melk. De ervaren handelaren hebben ieder meer dan 25 jaar ervaring met het handelen op de termijnmarkt en kunnen u exact vertellen hoe zaken werken en hoe u uw prijsrisico's kunt managen.

Om te kunnen handelen op de termijnmarkt moet er via DCA Finance B.V. een rekening worden geopend bij BinckBank. Van daaruit kunt u starten met het handelen op de termijnmarkt. Door in contact te treden met onze ervaren handelaren kunt u uw order plaatsen en uw prijsrisicostrategie uitrollen.

Starten met handelen
Heeft u interesse in het handelen op de verschillende grondstofbeurzen, neem dan contact op met de handelsdesk voor een vrijblijvend gesprek. Of volg een van de online cursussen die DCA regelmatig geeft. Wilt u zich verder inlezen in de materie van de termijnmarkt, download dan ons informatieboekje: Succesvol handelen op de agrarische termijnmarkt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox