Shutterstock

Nieuws FAO

FAO: Aanpassing Europees landbouwbeleid begrijpelijk

11 April 2022 - Klaas van der Horst

Het is begrijpelijk en legitiem dat de Europese Unie het eigen landbouwbeleid nog eens goed tegen het licht houdt en beziet wat er nodig is om te zorgen voor een strategische autonomie. Dit zegt Maurizio Martina, plaatsvervangend directeur van de wereldvoedselorganisatie FAO en voormalig minister van landbouw van Italië.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Martina deed zijn uitlatingen in een interview met Euractiv. Volgens hem zijn er meerdere aanleidingen om het beleid nog eens scherp onder de loep te nemen, zoals de klimaatcrisis, de effecten van Covid-19 en nu ook nog de oorlog in Oekraïne. Hierdoor zijn de voedselprijzen naar recordhoogte gestegen. Daarnaast is voor Europa nog eens heel duidelijk geworden hoe groot de afhankelijkheid is van grondstoffen van andere continenten. Voor Europa is het zaak om deze zaken mee te nemen bij een aanscherping van het beleid.

Martina stelt ook dat het niet alleen gaat om het directe belang van de EU. Voedselzekerheid en daarmee sociale rust in buurlanden is ook van Europees belang. Van andere zijde zijn in de voorbije tijd eveneens vragen gesteld bij het Europese landbouwbeleid, onder meer door de Amerikaanse FDA en vanuit lidstaten. Vanuit Brussel zelf wordt hier tot nog toe heel terughoudend op gereageerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden