Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Zonnepanelen op het dak

(Stroom) tanken bij de boer

19 Mei 2022

Gert-Jan Lagerweij heeft in het groene Betuwe een energieneutraal legkippenbedrijf. De boerderij bestaat uit twee stallen van elk 30.000 scharrelkippen en een uitgebreide boerderijwinkel met streekproducten. Sinds kort staat er ook een snellader voor elektrische auto's voor de deur.

De 60.000 scharreleieren die de kippen van Lagerweij dagelijks leggen, vinden vaak dezelfde dag nog hun weg naar restaurants, winkels en consumenten. Gert-Jan: "Ons bedrijf draait op de korte keten. We vermarkten zoveel mogelijk zelf voor het beste verdienmodel. De tussenhandel is er tussenuit. Zo houden we meer over om te investeren in duurzaamheid."

Zonnepanelen
En dat is fijn, want Gert-Jan wil het liefst zo schoon mogelijk produceren. Daarom heeft hij geïnvesteerd in het opwekken van duurzame energie. Met 1.520 zonnepanelen op het dak wekken ze veel meer stroom op dan dat ze zelf nodig hebben. Het bedrijf is nu energieneutraal en met de SDE++subsidie hebben ze er gelijk een extra en duurzaam inkomstenbron bij.

Klik hier om het hele interview te zien.

Tanken bij de boer
Al die stroom die over is, kan natuurlijk het net op voor andere gebruikers. "Maar", zegt Gert-Jan, "we wilden de stroom die we over hebben graag extra verwaarden. We zitten aan een drukke weg waar zo'n 6.000 auto's per dag langsrijden."

Daarom hebben ze recent een snellader voor het bedrijf geplaatst. Een flinke, want een snellader met een vermogen van 60kW vind je in deze regio voornamelijk langs snelwegen. En die zijn een stuk duurder. "Elektrische auto's en motoren komen hier nu groene stroom tanken," zegt Gert-Jan trots.

"Het is voor hen een mooi alternatief voor de laders langs de snelweg. Je tankt stroom die we zelf hebben opgewekt met zonnepanelen." En tijdens het laden kunnen mensen lekker een bakje koffie drinken in de boerderijwinkel. Die ligt trouwens vol met heerlijke lokale streekproducten. En vanuit de winkel zie je de duizenden scharrelkippen zo rondlopen in hun grote, overdekte uitloopstal.

Zonnepanelen op het dak
Zonnepanelen op het dak leverde de zonnepaneleninstallatie, een nieuwe transformator en de snellader. "Zij hebben ons enorm geholpen en ontzorgd." Denk niet alleen het leveren en installeren, maar bijvoorbeeld ook aan het papierwerk, zoals het regelen van subsidie-aanvragen. "Voor ons was dat heel erg fijn. Je wilt daar geen fouten mee maken en het proces onnodig vertragen. Nu verliep alles heel soepel en konden we snel van start."

"Wij zijn enorm over Zonnepanelen op het dak te spreken. Het is een fijne partij om mee samen te werken. Ze doen wat ze beloven."

Meer informatie
Bent u zelf geïnteresseerd in een duurzaam verdienmodel voor uw bedrijf? Vraag vrijblijvend een offerte aan, wij gaan graag met u in gesprek om te bekijken wat in uw situatie het meest rendabel is. Zowel voor ons milieu als voor uw portemonnee.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief