Boerenbusiness Werken bij

‘Ik wist niks van de sector, een mooie uitdaging’

16 Juni 2022

Boudewijn van Zoest (31) levert al meer dan een jaar een mooie aanvulling binnen het team van Design bij DCA Multimedia. Hij is actief als grafisch ontwerper en video-editor. Boudewijn zorgt ervoor dat het werk op designgebied altijd voor elkaar is, zowel intern als bij de klanten. Hij haalt voldoening uit het gevarieerde werk en het neerzetten van een perfect design aan het einde van de rit.

Boudewijn is dagelijks bezig met het bewerken van de video's en het beeldmateriaal. "Ik neem de video's op met de redactieleden en verwerk vervolgens de grafieken in de opgenomen video's. Daarnaast maak ik alle advertentiecampagnes voor onze marketingafdeling, maar ook voor klanten. Ik ben dus voornamelijk bezig met bewegend beeld."

Hoe ben je bij DCA Multimedia terecht gekomen?
"Het bedrijf sprak mij meteen heel erg aan. Van alle vacatures sprong deze echt naar voren. Alles wat DCA wilde zien bij een nieuwe collega trok mij. Ik heb op alle verschillende onderdelen van het design-vak overal wel een beetje ervaring opgedaan. Daarentegen wist ik in het begin helemaal niks van de agrarische en foodsector, dus dat was totaal iets anders voor mij. Ik heb wel groene vingers en ben opgegroeid in de Polder, bij DCA gaat het natuurlijk over veel grotere schaal, maar ik zag hier wel een uitdaging in!"

Hoe kan je DCA Multimedia kort omschrijven?
"Het is een innovatief en vooral actief bedrijf, wat zich snel aanpast aan de omgeving. DCA helpt je op de momenten dat het nodig is, het team staat absoluut voor je klaar! Het is een heel breed bedrijf, naast de agrarische wereld en die van voeding is er ook ruimte voor losse IT- en mediaoplossingen."

Wat vind je van de werksfeer?
"Iedereen heeft duidelijk zijn eigen expertise binnen de organisatie. Er zijn geen strakke regels of verplichtingen, je hebt de vrijheid om de dingen te doen waar je achter staat. Bij het gehele team van DCA Multimedia staat de kwaliteit van het product altijd voorop. Er zijn korte lijntjes, maar tegelijktijdig doet ook iedereen zijn eigen ding en kunnen we elkaar vinden als dat nodig is. Er zit geen hiërarchie in de verschillende afdelingen, totaal niet. De samenwerking verloopt goed, zolang er maar goed gecommuniceerd wordt. Dan komt het goed."

Waar liggen jouw uitdagingen?
"Ik ben niet de meest communicatieve persoon, dus dat helpt niet altijd in mijn werkzaamheden. Dat is eigenlijk best bijzonder, want in de designwereld is het van belang je goed in te leven in bepaalde zaken, heel veel te weten en te vragen. Hier heb ik mezelf in de loop van de tijd binnen DCA wel in ontwikkeld, ik word er steeds beter in. In het begin doe je echt letterlijk wat je gevraagd wordt, maar nu kom ik ook zelf met de ideeën, omdat ik weet hoe het moet en het leuk vind."

Wat heb je nodig om op de Design-afdeling van DCA Multimedia actief te zijn?
"Je moet eraan kunnen wennen dat je meerdere kleine projecten naast elkaar draait. Je moet daarnaast ook goed organisatorisch te werk kunnen gaan. Het is belangrijk dat je de drukke videoplanningen in de gaten houdt en erop duikt als het dreigt mis te gaan. Ook creativiteit en communicatie komen kijken bij je werk, houd je open en aanbevolen voor ideeën en het is handig als je weet wat de mogelijkheden zijn."

Vacature
Wil jij de nieuwe collega van Boudewijn worden? Of weet je iemand die goed bij deze vacature past? Kijk vooral even naar onze openstaande vacature.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Vacature

Ben jij onze stagiair voor de Ruwvoertour?

Boerenbusiness Vacature

Ben jij onze stagiair voor de Ruwvoertour?

Boerenbusiness Vacature

Gezocht: creatieve Multimedia Designer

Boerenbusiness Vacature

Leren bij een snelgroeiend ICT mediabedrijf?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief