Shutterstock

Nieuws Varkens

Duitse telling hint op forse krimp Duitse varkensstapel

21 Juni 2022

In Duitsland zijn de eerste resultaten van de meitelling varkens bekend geworden. In de deelstaat Niedersachsen is het aantal varkens fors gekrompen. De Duitse vakbond voor varkenshouders (ISN) is bezorgd en noemt de krimp 'beangstigend'.

In totaal werden er in mei in Niedersachsen 7,3 miljoen varkens geteld. Dat waren er 10,6% minder dan de 8,2 miljoen in mei 2021. Vooral het aantal zeugen lijkt hard te zijn gekrompen. De cijfers tonen een krimp van 13,5% tot in totaal 388.000 stuks. Niedersachsen is één van de meest varkensdichte deelstaten in Duitsland.

Varkensvakbond ISN bezorgd
Volgens de Duitse vakbond voor varkenshouders bevestigen de cijfers dat er een nieuwe ronde van uittreders uit de sector gaande is. Zij noemt de krimp beangstigend en gaat er van uit dat de nog niet bekende cijfers over de landelijke ontwikkeling van het aantal varkens de trend in Niedersachsen zullen bevestigen. Om de trend van krimp te stoppen moeten volgens de ISN allereerst de prijzen voor biggen en varkens omhoog. Ook de politiek heeft echter een rol en moet varkensbedrijven meer zekerheid en perspectief bieden.

boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief