Shutterstock

Nieuws Varkens

Duitse telling hint op forse krimp Duitse varkensstapel

21 Juni 2022 - Stef Wissink

In Duitsland zijn de eerste resultaten van de meitelling varkens bekend geworden. In de deelstaat Niedersachsen is het aantal varkens fors gekrompen. De Duitse vakbond voor varkenshouders (ISN) is bezorgd en noemt de krimp 'beangstigend'.

In totaal werden er in mei in Niedersachsen 7,3 miljoen varkens geteld. Dat waren er 10,6% minder dan de 8,2 miljoen in mei 2021. Vooral het aantal zeugen lijkt hard te zijn gekrompen. De cijfers tonen een krimp van 13,5% tot in totaal 388.000 stuks. Niedersachsen is één van de meest varkensdichte deelstaten in Duitsland.

Varkensvakbond ISN bezorgd
Volgens de Duitse vakbond voor varkenshouders bevestigen de cijfers dat er een nieuwe ronde van uittreders uit de sector gaande is. Zij noemt de krimp beangstigend en gaat er van uit dat de nog niet bekende cijfers over de landelijke ontwikkeling van het aantal varkens de trend in Niedersachsen zullen bevestigen. Om de trend van krimp te stoppen moeten volgens de ISN allereerst de prijzen voor biggen en varkens omhoog. Ook de politiek heeft echter een rol en moet varkensbedrijven meer zekerheid en perspectief bieden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden