Eigen foto

Boerenbusiness Werken bij

‘Relatief jong, gezellig en innovatief bedrijf’

14 Juli 2022

Rick Huijzer (23) is al ruim 5 jaar actief op de ICT-afdeling van DCA Multimedia. Tijdens zijn opleiding applicatieontwikkeling is Rick als stagiair terecht gekomen bij DCA. Inmiddels is hij ruim 3 jaar in vast dienstverband. Als Developer is hij bezig met interne en externe projecten waarvoor hij onder andere het ontwikkelen van datasystemen en apps voor zijn rekening neemt.   

Rick is gebrand op het behalen van mooie en succesvolle resultaten. "Ik krijg energie van mijn collega's en leuke projecten die echt iets bijdragen aan iemand zijn werk of persoonlijke leven. Dit zijn mooie en interessante ICT-projecten, die er voor de eindgebruiker ook interessant uit zien." 

Hoe ben je bij DCA Multimedia terecht gekomen? 
"Ik ben destijds door een stagevacature hier terecht gekomen en zo ben ik hier ook blijven hangen. Het sprak mij aan dat er een klein team actief is binnen het bedrijf, ook bij de ICT-afdeling. In de vacature werd mij veel vrijheid beloofd wat betreft implementaties en zaken; veel "macht" over je eigen projecten. Dit is ruimschoots waargemaakt, ook in mijn stagetijd. Op het moment dat ik een goed idee had, kreeg ik de vrijheid om dit uit te gaan voeren. Als stagiair, zeker binnen de ICT, is dat niet altijd vanzelfsprekend en daardoor super leuk! Later is die vrijheid alleen maar toegenomen." 

Wat geeft je energie binnen je werk? 
"Zoals gezegd word ik enthousiast van het werken aan projecten. Wat ik ook leuk vind is het zorgen dat alles op de achtergrond goed werkt, dat het algoritme op de achtergrond goed is. Soms lijkt het voor collega's dan alsof ik 'niks' doe, 'Rick tikt wat symbooltjes en dan beweert hij dat het sneller en beter is', maar ik word enthousiast van dit soort informatica. Ook krijg ik veel energie van de leuke contacten met mijn collega's. 

Binnen de ICT-afdeling verloopt de samenwerking goed; je ziet elkaar vaak en als er iets is dan trek je iemand aan de mouw of bel je elkaar en heb je snel antwoord. Er is geen hiërarchische overlegstructuur hierin. Dit is in mijn ogen anders dan in een heel groot ICT-team. De samenwerking onderling verloopt op een goede en informele manier en dat vind ik heel prettig. Afdeling overschrijdend is dit eigenlijk net zo, dit gaat erg goed. Wat het fijne hierin is, is dat de structuur vrij plat is. We hebben niet manager op manager. Als er wat is kom je gemakkelijk met iedereen binnen het bedrijf in contact of je vraagt het eventjes bij het koffieautomaat tussen het bespreken van de vakantieplannen door. Dat werkt gewoon lekker, snel en gemakkelijk!" 

Hoe ziet een werkdag bij DCA eruit?
"Ik kom ten eerste eigenlijk vaak te laat binnen, vervolgens loop ik naar het koffieautomaat en zet ik de koffie aan. Ik zet de lichten in mijn kantoor aan om de illusie te wekken dat ik er al was. Dan begin ik de dag met het checken van mijn mail en ga ik van start met de dingen die ik eventjes snel in de ochtend kan verwerken. Vervolgens loop ik even naar de afdeling Sales om bij te praten en daarna ga ik aan de slag met de grotere projecten. Ik kijk welke deadlines eraan komen en in welke projecten ik die dag meters kan gaan maken. Dan ga ik aan de slag! De projecten wisselen heel erg van elkaar, omdat ik relatief veel met externe projecten bezig ben. Ik pak hierbij een project op en maak dit af, daar zit geen enorme onderhoudstaak aan. Ik heb niet veel doorlopende dingen, vaak zijn het losse projecten. Intern ben ik voornamelijk bezig met de infrastructuur. Kort samengevat ben ik dus bezig met alle ICT taken die je niet direct ziet. Ik kom dan wel te laat binnen, maar ik ben ook altijd als laatste weg!" 

Wat heb je nodig om op de ICT-afdeling te werken? 
"Harde skills hebben is natuurlijk van groot belang; je moet wel een programmeur zijn. Wel zijn wij op de ICT-afdeling met drie heel verschillende mensen, je kan niet zeggen dit is nou dé ICT'er. Ook qua leeftijd varieert het momenteel behoorlijk; van 23 jaar tot 53 jaar. De passie voor informatica is gewoon heel belangrijk. Sommige oplossingen moet je echt zelf bedenken, omdat we geen honderd koppig team hebben waarin ieder een specifiek specialisme heeft. Soms maak je iets in de backend en soms maak je een mooie website en moet je zelf bedenken hoe je bijvoorbeeld de plaatsing van een bepaalde knop het beste kan doen. Dus als je daar passie en plezier in hebt pas je perfect binnen de afdeling." 

Wat vind je van de werksfeer bij DCA? 
"Er is hier een gezellige werksfeer, het is een klein bedrijf en je kent iedereen. Toen ik hier kwam werken had ik nauwelijks kennis van de agrarische sector, maar dat heb ik totaal niet als een belemmering ervaren. Als ik wel iets nodig heb op dit gebied binnen mijn projecten is er heel veel agrarische kennis in huis. Er zitten hier hele competente mensen die én een voet in de klei hebben of hebben gehad én ook echt goed zijn in cijfers en berekeningen. Dat is een hele mooie combinatie en daar heb ik heel veel bewondering voor. Het is een relatief jong, gezellig en innovatief bedrijf!"

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden