Nieuws

Technische analyse 3 augustus

3 Augustus 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De tarwenotering op de CBoT deed afgelopen handelssessie een stapje terug. De koers van het septembercontact daalde ruim 1% naar $7.74,75 per bushel. De voorzichtige hervatting van de graanexport vanuit Oekraïne temperde de stemming op de tarwemarkt. Er kan daardoor uiteindelijk weer meer tarwe op de wereldmarkt komen.

Met de daling van de tarweprijs trekt de vraag weer aan. Volgens bronnen binnen de Europese graanhandel heeft Algerije circa 660.000 ton tarwe gekocht. Ook Jordanië, de Filipijnen, Zuid-Korea, Tunesië en Japan zijn op dit moment aan de markt voor tarwe. Die toegenomen belangstelling voor tarwe legt een stevig fundament onder de tarwenoteringen. De Amerikaanse tarwe export wordt daarbij wel gehinderd door de hoge koers van de dollar. Op de wereldmarkt is tarwe uit de VS daardoor relatief duur.

Maïs en soja deden eveneens een stapje terug op de CBoT. Soja sloot op $15.69,25 per bushel en maïs op $5.91,25 per bushel. Hier is het vooral het Crop Progress rapport van het USDA dat nog door de markt verwerkt moest worden. Het ministerie kwam geheel tegen de verwachting van analisten in met een verbetering van de conditie van soja op de Amerikaanse velden. De conditie van maïs werd gelijk gehouden aan de vorige editie van het rapport.

Handelaren blijven in de ban van de weerberichten. In de westelijke delen van de Midwest is het warm en droog. Daar komt volgens de weermodellen de komende dagen geen verandering in. Nu drukt een verbeterde opbrengst potentie op de noteringen. Verschillende experts vinden echter dat het USDA te optimistisch was in deze editie van het Crop Progress rapport en verwachten daar volgende week een correctie op.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden