Nieuws

Technische analyse 5 augustus

5 Augustus 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De tarwenotering op de CBoT is 2,4% in de plus gesloten op $7.81,75 per bushel. De zomertarwe in de VS lijkt er goed op te staan. Eerder deze week werden nog opbrengsten boven het vijfjarige gemiddelde voorspeld in de Crop Watch. Daarbij plaatsen sommige experts de kanttekening dat de verwachting aan de royale kant is.

Toch slaat de stemming op de markt om. Ondanks goede oogstprognoses voor zomertarwe blijft het aanbod van tarwe op de markt krap. De vraag naar tarwe is door de relatief lage prijzen in de afgelopen weken aangetrokken.

Vandaag vertrekken er als het goed is drie schepen geladen met ongeveer 58.000 ton graan uit Oekraïne. Twee komen uit de haven van Tsjornomorsk en één uit Odessa. Volgens een woordvoerder van het bestuur van Odessa wordt vandaag ook de eerste lege bulkcarrier van buiten Oekraïne in de haven verwacht. Het zou gaan om een Turks schip. Dat had echter maar een beperkte invloed op de tarweprijs.

Soja is op de CBoT afgelopen handelssessie op $14.19 per bushel gesloten. Dat is een stijging van 3,6% ten opzichte van een dag eerder. De weersverwachtingen zijn daarbij een belangrijke richtinggevende factor op de markt. Eerder deze week werd door de handel vooral gekeken naar de voorspelde regen in delen van de Midwest. Nu nemen de zorgen over droogte en hitte weer toe op de sojamarkt. In iets minder mate wordt ook maïs mee omhoog getrokken door de minder gunstige groeiomstandigheden in de VS. Maïs sloot mede daardoor op de CBoT 1,9% hoger op $6.02,25 per bushel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden