Eigen foto

Aangeboden door DCA

Transactie-App viert duizendste deelnemer

9 Augustus 2022

De duizendste deelnemer van de Transactie App heeft zich vorige week aangemeld, zes weken na de lancering. Het is Bonne Poelma, akkerbouwer in Pieterburen. De grote animo voor de Transactie-App is een onverwacht en ongekend succes voor deze gratis service.

Al geruime tijd lijken de beursnoteringen en transactielijsten bij akkerbouwers niet naar tevredenheid te werken. Transacties worden niet gemeld, of te laat gemeld, waardoor het vaak geen goede afspiegeling is van de actuele markt. Dat is in de huidige wereld van communicatie niet nodig, aangezien je heel snel kunt communiceren door middel van sociale mediakanalen en berichtenservices als Whatsapp en sms.

Simpel en laagdrempelig
Op basis van dat gegeven heeft DCA de Whatsapp Transactie-App bedacht. Een simpel en laagdrempelig systeem, waarin agrarische ondernemers snel kunnen communiceren en delen wat ze hebben in- of verkocht aan producten en diensten met andere collega's. Dat dit zo snel zo'n succes werd, had niemand verwacht.

De statistieken in zes weken tijd:

  • Meer dan 1000 deelnemers
  • 485 transacties
  • 16 verschillende categorieën waarin transactiemeldingen worden gedaan.

Elke dag komen er transacties binnen, deze lopen uiteen van uien, rente, diesel, gewasbeschermingsmiddelen, loonwerk, peen, stro, mest, graan, plantgoed en nog veel meer.

Een voorbeeld van een overzicht die deelnemers aan de Transactie App dagelijks ontvangen.

Deze gratis en laagdrempelige service zorgt ervoor dat je dagelijks op de hoogte bent van transacties die collega's hebben gedaan en kan je simpel met een whatsapp-bericht je eigen transacties delen (anoniem). DCA controleert de ingebrachte transacties en zorgt dat je bijna dagelijks een update krijgt in je whatsapp over transacties van je collega's.

Opvallend is de spreiding van prijzen die worden gedeeld. Zowel aan de inkoop- als aan de verkoopzijde. Daarmee blijkt dat er voor veel agrarische ondernemers nog ruimte zit in de onderhandelingen. Het is ook niet voor niks dat het motto van de Transactie whatsappservice is: #stasterkinonderhandelingen

De duizendste deelnemer is Bonne Poelma uit Pieterburen. Hij ontving de afgelopen week een lekkere slagroomtaart om deze mijlpaal te vieren. (foto). Poelma geeft aan blij te zijn met deze service en was er op gewezen door een collega. Opvallend is ook dat er juist veel jonge boeren zich aanmelden voor deze gratis service, die blij zijn met deze moderne manier van prijzen delen. Het kost weinig tijd, je hoeft hiervoor niet van je erf af en je bent eerder op de hoogte dan één keer per week achteraf een notering.

Bent u ook enthousiast geworden, meld u dan hier aan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief