Yara

Aangeboden door Yara

Kunstmest nog beschikbaar ondanks beperkingen

7 September 2022

Veel kunstmestfabrieken, waaronder die van Yara, hebben productiebeperkingen opgelegd vanwege de hoge onzekerheid rondom de gasprijs. Er worden echter nog wel bepaalde meststoffen geproduceerd. Dit betekent dat er regelmatig volumes beschikbaar zijn in de markt, zo ook nu.

Als akkerbouwer of melkveehouder is het verstandig om een deel van de meststoffen voor volgend seizoen veilig te stellen. Wacht niet langer en vraag nu een offerte aan.

Fluctuerende gasprijs brengt onzekerheid met zich mee
Eind augustus berichtte Yara dat in haar fabrieken in Europa de totale productiecapaciteit werd beperkt tot 35%. Dat leidde tot bezorgdheid over de beschikbaarheid van kunstmest. Op dit moment worden er echter nog nitraatmeststoffen geproduceerd. Dit wordt gerealiseerd door grondstoffen, zoals ammonium, en halffabricaten slim te herverdelen op Europese en wereldschaal.

Door de fluctuerende gasprijs is de toekomst onzeker. Wel kunnen akkerbouwers en melkveehouders de huidig beschikbare volumes benutten om de voorjaarsgiften veilig te stellen. Ondanks de hoge prijs, blijft het toepassen van de nitraatmeststoffen nog altijd een zinvolle investering.

U kunt op dit moment direct bij Yara een offerte aanvragen voor onze stikstofmeststoffen. Ga hiervoor naar onze website en vul uw gegevens in. Vraag hier een offerte aan.

Welke meststoffen moet ik kiezen?
Dan rest nog de vraag welke meststoffen u als melkveehouder of akkerbouwer dient te kiezen. Een veelgebruikte meststof is kalkammonsalpeter, onder het label van Yara bekend als Nitromag. Het verdient echter aanbeveling om zwavelhoudende stikstofmeststoffen in big bags te kiezen. Zwavel wordt ook wel de 'motor van stikstofefficiëntie' genoemd, omdat het zorgt voor een betere N-opname en benutting. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Overweeg daarom bij uw offerteaanvraag om te kiezen voor onze stikstofhoudende meststoffen YaraBela SULFAN of, als u melkveehouder bent, meststoffen met zwavel en selenium (Weide-Sulfan en Nutri Booster).

Vraag hier uw offerte aan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden