Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Zonnepanelen op het dak

Nieuw: starten met eigen energie-opslag

14 September 2022

Met een Energie Opslag Systeem (EOS) slaat een ondernemer zijn eigen zonne-energie op. Energie die bijvoorbeeld goed van pas komt tijdens momenten dat de zon niet schijnt. Zo maakt een ondernemer zijn bedrijf nóg duurzamer en onafhankelijker.

Opslag van energie wordt steeds interessanter en belangrijker. In dit artikel lichten we de sluier een beetje op, met een aantal argumenten voor het zelf opslaan van zonne-energie.

Controle
Zelf energie opslaan geeft de ondernemer controle. In de huidige situatie wordt iedere geproduceerde kWh zonne-energie direct verbruikt óf gaat deze het elektriciteitsnet op. Er is geen tussenweg. Dit verandert wanneer men de zonne-energie zelf opslaat. De ondernemer neemt controle over de door hemzelf geproduceerde duurzame energie.

Flexibiliteit
Een Energie Opslag Systeem is de sleutel tot een succesvolle energietransitie: de ondernemer verbruikt zijn duurzaam opgewekte energie namelijk op het moment dat hij het nodig heeft. Bovendien wordt hij nooit meer geconfronteerd met negatieve terugleverprijzen. Het is ook ideaal voor ondernemers die helemaal niet terug kunnen leveren op het net.

Door zelf energie op te slaan, creëert een ondernemer de flexibiliteit om zelf het moment tussen energie-opwek en energiegebruik te veranderen.

Onafhankelijkheid
Slimme ondernemers willen zo min mogelijk afhankelijk zijn van ontwikkelingen die buiten zijn invloedssfeer plaatsvinden, maar waarvan de consequenties wel hun bedrijf raken. Energie opslaan is een stap in het invullen van deze behoefte naar meer onafhankelijkheid. Bijkomend voordeel is dat de netbeheerder geen invloed heeft op het aantal zonnepanelen dat er geplaatst kan worden. De ondernemer lost namelijk zelf het probleem van teveel energie op!

Verdienmodel
Hoe verdient een Energie Opslag Systeem zich terug? "Die berekening verschilt per situatie en ondernemer", zegt Martin Valentijn, directeur van Zonnepanelen op het dak B.V. en haar nieuwe zusje Energy Shift B.V. "Met een EOS hoef je minder energie in te kopen, die rekensom is snel gemaakt. Daarnaast moet je per situatie onder andere kijken naar het jaarverbruik, hoeveel energie de ondernemer zelf op kan wekken en tegen welk bedrag hij opgeslagen stroom kan doorverkopen. Een EOS is een erg interessante, technische oplossing die de ondernemer veel mogelijkheden biedt. Wij zijn enorm enthousiast en zien een grote toekomst voor het zelf opslaan van zonne-energie."

Zelf energie opslaan?
Mogelijk bent u als ondernemer geïnteresseerd in het opslaan van energie. Maar is dat ook de juiste keuze voor uw situatie? En zo ja, met welk type Energie Opslag Systeem dan? Er zijn tools die ondernemers helpen een juiste keuze te maken. Vul bijvoorbeeld deze online vragenlijst in en ontdek direct wat het beste bij uw situatie past.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief