Shutterstock

Nieuws Duits steunpakket

Duitsland steunt landbouw met €180 miljoen

22 September 2022

Het Duitse ministerie van landbouw (BMEL) kondigt twee hulppakketten aan voor de landbouw. Een bedrag van €180 miljoen moet de Duitse agrarische sector op de been houden.

De steun is bedoeld voor bedrijven die hard worden getroffen door de stijgende prijzen van veevoer, energie en mest. Volgens het ministerie kan 40% van de verlieslijdende bedrijven met het pakket het hoofd boven water houden. Bedrijven maken aanspraak op een maximumbedrag van €15.000. Helemaal onvoorwaardelijk is het hulppakket niet, want alleen bedrijven die in 2021 een EU-subsidie voor milieuvriendelijke landbouw ontvingen, maken aanspraak op de regeling. De pakketten worden voor het einde van de maand september uitgekeerd.

De gezamenlijke waarde van de hulppakketten is €180 miljoen euro. Daarvan betaalt de EU ongeveer €60 miljoen euro en draagt het Duitse ministerie ongeveer €120 miljoen bij. Voor elke sector is een specifiek bedrag gereserveerd. Op de website van het BMEL is een tabel met de bedragen per sector te vinden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Matthijs Bremer

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox