Eigen foto

Aangeboden door DCA

Transactie-App heeft al meer dan 2.000 deelnemers

23 September 2022

Het aantal deelnemers aan de Transactie-App van DCA is deze week over de tweeduizend geschoten. Het klinkt als een cliché, maar alle stoute dromen zijn overtroffen voor de animo en het bereik van deze gratis service. Op Prinsjesdag heeft de tweeduizendste deelnemer zich aangemeld en dat is Lianne Ravestijn, akkerbouwer in Numansdorp. 

Zoals dat bij de meeste deelnemers gaat: je wordt door je collega's op het bestaan en gemak van de Transactie App gewezen, je stuurt nietsvermoedend een appje naar het bekende nummer (+31) 0320-269520 en dan gaat de rest vanzelf. Ravestijn, die met haar man en zoon een maatschap heeft, kreeg echter van ons een telefoontje dat zij deelnemer 2.000 is van de Transactie-app en daardoor een dinerbon had gewonnen. De collega-boer van wie ze de tip had gekregen over de Transactie-App neemt zij in ieder geval mee uit eten. "Nu zitten we nog vol in de aardappelen- en uienoogst, maar daarna maken we zeker een momentje tijd om gezellig met ze viertjes uit eten te gaan."

De Whatsapp Transactie-App van DCA is een simpel en laagdrempelig systeem, waarin agrarische ondernemers snel kunnen communiceren en delen wat ze hebben in- of verkocht aan producten en diensten met andere collega's. Elke dag komen er transacties binnen, deze lopen uiteen van uien, rente, diesel, gewasbeschermingsmiddelen, loonwerk, peen, stro, mest, graan, plantgoed en nog veel meer. Een overzicht hiervan (zie onder) ontvangen de deelnemers elke ochtend op whatsapp:

Een voorbeeld van een overzicht die deelnemers aan de Transactie App dagelijks ontvangen.

Naast 2.000 deelnemers zijn er in de achterliggende 15 weken meer dan 1.000 transacties ingebracht, verdeeld over 17 categorieën. Met 247 transacties zijn uien verreweg het populairst, gevolgd door brandstof (235) en aardappelen (130). De Transactie App blijkt na ruim drie maanden een schot in de roos en in een grote behoefte te voorzien. "De afgelopen drie dagen hebben we elke ochtend gelijk gekeken", vertelt Lianne Ravestijn.  Ze gaat de app vooral gebruiken voor de prijzen van aardappelen en uien, maar ook zeker de gas- en olieprijzen spreken haar erg aan. Ook haar zoon is inmiddels op de Transactie App aangesloten. "We hebben zelf nog geen transactie aangemeld, maar gaan dat in de toekomst zeker doen."

Bent u ook enthousiast geworden, meld u dan hier aan.

Lianne en Henry Ravestijn (inclusief dinerbon) tijdens de aardappeloogst
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox