Unravel Publishers

Aangeboden door Unravel Publishers

Minder werk, meer opbrengst met Rijke Grond

28 November 2022

Zo langzamerhand blijkt dat de moderne landbouwmethoden hun keerzijden hebben. Onder andere monoculturen, overmatig kunstmestgebruik, gewasbeschermingsmiddelen en onkruidbestrijders tasten een gezond bodemleven, noodzakelijk voor sterke, gezonde gewassen, aan.

Nadat vier misoogsten de jonge Amerikaanse boer Gabe Brown aan de rand van een faillissement brachten, stapte hij over op regeneratieve landbouw, waarbij de focus ligt op bodemherstel en diversiteit.

In het boek Rijke Grond vertelt Brown hoe hij zijn bedrijf weer vruchtbaar maakte, zijn winst vergrootte en het plezier in zijn werk weer terugkreeg. Het bevorderen van de microbiële activiteit en het opvoeren van de koolstofcyclus in de grond wordt onder andere bereikt door dekgewassen en het integreren van vee. Hierdoor verbeteren niet alleen de gezondheid van gewas en vee, ook het ecosysteem herstelt.

Inspirerend voor Nederlandse boeren
Hoewel het vlot geschreven, goed leesbare boek 'vakgericht' en vanuit de situatie in de Verenigde Staten geschreven is, kunnen ook Nederlandse boeren geïnspireerd raken door deze methode en haar vertalen naar hun eigen behoefte.

Meer informatie
Meer informatie over Gabe Brown, video's met Gabe Brown en achtergrondinformatie over het boek, is te vinden op www.rijkegrond.nl. Daar is ook een gratis inkijkexemplaar beschikbaar.

#1 bestseller op Amazon
In de categorie Agricultural Science/Soil Science krijgt Rijke Grond 4,8 van de 5 sterren uit bijna 1.000 reviews. Hieronder ziet u enkele van de beoordelingen:

★★★★★
"Rijke Grond van Gabe Brown had niet op een geschikter moment kunnen komen. Boeren zien een stijging in de kosten van kunstmest en veel andere productiemiddelen waar ze van afhankelijk zijn. Gabe deelt zijn hele verhaal met ons, over hoe hij is overgestapt naar een grotendeels zelfvernieuwend en zelfregulerend (regeneratief ) landbouwsysteem."

★★★★★
"Een absolute aanrader voor alle boeren en ondernemers in de voedingssector, vooral voor degenen die willen anticiperen op toekomstige veranderingen en zich daar op tijd op willen voorbereiden."

★★★★★
"Het herstellen van de productiviteit van landbouwgrond is een van de meest dringende opgaven van onze tijd. In dit toonaangevende boek legt Gabe Brown stap voor stap uit hoe boeren onvruchtbare grond kunnen transformeren in rijke, gezonde bovengrond. Hij biedt een verregaande maar toch briljant eenvoudige blauwdruk voor het herstellen van wereldwijde bodemdegradatie."

★★★★★
"Rijke Grond is de perfecte titel voor het nieuwe boek van Gabe Brown. Het is passend omdat het de ontdekkingsreis van de familie Brown naar iets nieuws beschrijft: minder werk en meer opbrengst. Dankzij hun intelligentie en doorzettingsvermogen zijn ze ontkomen aan het agrarische model dat economisch en ecologisch heeft gefaald. Wat zij hebben bereikt, komt voort uit hun besef dat succes op de lange termijn alleen mogelijk is wanneer alle onderdelen van het bodem-plant-dier-welvaart-mens-complex (dat wat we een boerderij noemen) worden omarmd. De Browns begrijpen dat landbouw hoort te gaan over het bevorderen van leven. Het moet regeneratief en winstgevend zijn."

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden