Shutterstock

Analyse fosfaat

Fosfaatmarkt gaat langzaam weer lopen

26 Januari 2023

De handel in fosfaatrechten komt langzaam weer op gang. Wel op een lager niveau dan eind vorig jaar, maar op een kalm niveau vinden er toch weer transacties plaats.

Hoe druk de handel precies is, daarover verschillen de signalen. In de ene regio en bij sommige handelaren is er meer bezigheid dan elders. Voor de tijd van het jaar, helemaal aan het begin van de rit, is er meer handel dan vooraf misschien verwacht, aldus een aantal handelaren.

De handel die er is, betreft uitsluitend handel in kooprechten. De handel in leaserechten ligt stil, zoals meestal aan het begin van het jaar.
Een mogelijke verklaring waarom nu toch aardig wordt gekocht, zo valt te horen, zou kunnen zijn dat veehouders een goed jaar achter de rug hebben, maar niet heel veel andere investeringsopties hebben. In ieder geval niet voor de langere termijn. De vergunningverlening ligt immers moeilijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse fosfaat

Hogere fosfaatprijzen bij rustige handel

Analyse fosfaat

Fosfaathandel trekt aan, prijs dit jaar wel lager

Analyse fosfaatrechten

Onvoorspelbaarheid troef op markt fosfaatrechten

Analyse fosfaat

Fosfaathandel beleeft ouderwets eindejaarscircus

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox