Vion

Nieuws Varkens

Vleesconcern Vion neemt organisatie op de schop

8 Juni 2023 - Matthijs Bremer - 1 reactie

Vion heeft een grootschalige reorganisatie van de managementstructuur aangekondigd. Het bedrijf in de vleessector gaat werken met twee landenunits, één in Duitsland en een in de Benelux.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De reorganisatie komt niet als een verrassing. Net als andere bedrijven in de vleessector heeft Vion het moeilijk, maar tot nu toe bleven grote hervormingen uit. De nieuwe bedrijfsstructuur wordt op het moment besproken in de ondernemersraden van het bedrijf. Vion is van plan om de veranderingen in het vierde kwartaal van 2023 door te voeren. Het doel van de nieuwe bedrijfsstructuur is om de efficiëntie te verhogen. De nieuwe managementslaag houdt toezicht op de aankoop van vee en de activiteiten op de slachtlocatie (slachten, uitbenen, verwerken, verpakken). Naast efficiëntiewinst moet de nieuwe bedrijfsstructuur de lijntjes met Vions veehouders verkorten.

Het nieuwe bestuur
Om deze veranderingen in goede banen te leiden, heeft Vion een nieuwe zogenoemde executive committee gevormd. Het team bestaat uit acht leden en wordt aangevoerd door CEO Ronald Lotgerink. Tjarda Klimp wordt de CFO van het team. Philippe Thomas is verantwoordelijk voor Duitsland en Leon Cuypers neemt de leiding over de Benelux. Simon Morris krijgt de verantwoordelijkheid over food service in alle landen.

Daarnaast wordt Mattijn Bak aangesteld als chief transformation officer en zal Binne Visser aantreden als chief human resources officer. Freek van den Eijnden wordt verantwoordelijk voor de nieuwe unit Ingredients en zal ook de nieuwe functie Science and Sustainability (CSSO) opbouwen. David De Camp, de huidige COO Beef, heeft besloten niet in de nieuwe organisatie te stappen. Hij blijft COO Beef tot eind september 2023 en zal de komende periode strategische projecten ondersteunen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox