Fortgens Photography / Shutterstock.com

Nieuws Agribusiness

DSM wil diervoedingstak apart zetten

15 Februari 2024 - Klaas van der Horst

DSM-Firmenich wil de diervoedingstak afsplitsen, omdat deze activiteiten de groei van de rest van het bedrijf afremmen en te veel beslag leggen op middelen die anders kunnen worden ingezet. Het bedrijf wil dit plan in de loop van volgend jaar doorvoeren. Toch gaan niet alle diergerelateerde actiteiten weg bij DSM-Firmenich.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Enkele grote winstmakers, zoals methaanremmer Bovaer en visolievervanger Veramaris, blijven bij het moederconcern.
Ivo Lansbergen, president van de divisie Animal Nutrition & Health, zal ook de verzelfstandigde onderneming gaan leiden vanuit het Zwitserse Kaiseraugst.

Bij de af te splitsen tak werken wereldwijd ongeveer 6.000 mensen. De jaaromzet bedraagt ruim €3 miljard. De diervoedingactiviteiten hebben de laatste jaren flink te kampen met sterke schommeling in vitamineprijzen. Volgens DSM-Firmenich heeft de vitaminemarkt te maken met 'uitdagingen zonder precedent'.

Het bedrijf heeft al maatregelen genomen om de vitaminerisico's te beheersen. Het heeft de productie van onder meer vitamine C en B6 in China gestopt en daar ook een fabriek gesloten. Deze ingrepen moeten €200 miljoen aan kosten besparen. Het heeft nog niet geholpen om de resultaten weer omhoog te brengen. Het bruto bedrijfsresultaat van de diervoedingstak daalde in het derde kwartaal van 2023 bijvoorbeeld met 78% naar €96 miljoen ten opzichte van dezelfde periode in 2022.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden