Shutterstock

Nieuws Voer

Fuserend ABZ Diervoeding nu in zee met Vitelia

28 Mei 2024 - Wouter Baan

De inkt van de fusie tussen ABZ en De Valk Wekerom is nog maar net droog, of de volgende samenwerking wordt al aangekondigd. ABZ Diervoeding en Vitelia gaan vanaf volgende week officieel een strategische samenwerking aan die zeer waarschijnlijk een opmaat is naar een fusie.

"Het traject met De Valk Wekerom is ons goed bevallen en zo willen we de komende maanden ook met Vitelia gaan samenwerken", zo geeft Marcel Roordink, directeur van ABZ Diervoeding, desgevraagd aan. "Onderweg gaan we dan onderzoeken of dit zal leiden tot een fusie. We hebben hier hebben we geen haast bij, maar dit is uiteindelijk wel de insteek."

Vitelia is met name in Noord-Limburg en Oost-Brabant actief en dat is een gebied waar ABZ Diervoeding vanouds geen wortels heeft en nog weinig actief is. Beide coöperaties produceren gezamenlijk ruim 1,3 miljoen ton mengvoer. Van de middelgrote voerbedrijven in ons land neemt ABZ Diervoeding de laatste jaren door de vele fusie en samenwerkingsvormen duidelijk afstand.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden