Shutterstock

Analyse Voer

Mengvoer opnieuw duurder geworden

1 Juli 2024 - Wouter Baan

De mengvoerprijzen voor zowel runderen als varkens zijn in juni voor de tweede maand op rij duurder geworden, zo blijkt uit gegevens van Wageningen Economic Research (WER).

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van A-brok steeg in juni €3,50 tot €310 per ton. De notering van vleesvarkensbrok ging met €5 omhoog tot €298,50 per ton. Ook de andere varkens- en rundervoeders stegen in prijs.

Gestegen tarweprijs
De stijging is toe te schrijven aan de hogere grondstofprijzen. In mei trokken de tarweprijzen hard aan tot krap €270 per ton. Intussen is een groot deel van die stijging weer tenietgedaan en beweegt de Matif iets boven de koers van €220 per ton. Dit is nog wel hoger dan het niveau waarop tarwe in april stond (enkele euro's boven de €200 per ton). In de fysieke tarwemarkt was eveneens sprake van een krachtige opleving, maar daarop volgde tevens een correctie. Maïs en gerst deinden op dezelfde golflengte mee.

Mengvoerprijsindicator
De verwachting is dan ook niet dat de brokprijzen in de komende maanden nog grote prijsstijgingen tegemoet zien, zo blijkt ook uit de mengvoerprijsindicator voor zowel vleesvarkens- als A-brok. Wel is het zo dat de weersomstandigheden in deze tijd van het jaar van grote invloed zijn op de grondstoffenmarkten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden