Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Nieuw perspectief voor biscuittarwe

9 September 2022

De Brexit heeft gezorgd voor perspectief van de teelt van biscuittarwe in Nederland. Tot op heden waren hiervoor alleen oudere biscuitrassen beschikbaar, die veel aandacht voor ziektebeheersing verlangen. Het ras RGT Bairstow brengt hierin de vernieuwing die nodig is.

De opbrengstpotentie van dit ras zit op het niveau van de betere voertarwes. De ziekteresistenties zijn daarnaast van hoog niveau, met onder meer een 9 voor gele roestresistentie. Vanaf seizoen 2023/2024 zal het ras beschikbaar zijn voor de teelt in de praktijk. Naast het teeltdoel biscuit is RGT Bairstow uitstekend te telen als voertarwe. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden voor komend jaar.

Aanbevolen tarwerassen voor oogst 2023
In het kwaliteitssegment baktarwe staat het ras RGT Reform nog altijd op nummer 1. Deze baktarwe is daarnaast stevig en stabiel in zijn korrelopbrengst. Baktarweras Chevignon staat niet op de Nederlandse rassenlijst, maar is als vroegrijpe opbrengsttopper ook zeker interessant.

De vultarwe LG Cambria is wat later rijp en onderscheidt zich als echte low-input tarwe: zeer sterke ziekteresistenties en een goede stevigheid.

Bekijk hier alle LG tarwerassen voor dit najaar >

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox