Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zo haksel je op het juiste moment komend seizoen

11 Januari 2023

Hoe droog is jouw maïskuil? Veel veehouders werden dit jaar verrast door de snelle afrijping van hun maïs. Door de droge, warme zomer ging het erg hard en zien we veel maïskuilen van meer dan 40% droge stof. Voorkom voortaan te laat hakselen met onze digitale teelthulp: Agrility.

De oogstplanning is van grote invloed op het rendement van de snijmaïsteelt. Te vroeg hakselen geeft een lagere voederwaarde, omdat het zetmeel nog niet volledig is gevormd. Te laat hakselen geeft meer kans op broei, een lagere opname en minder goede vertering. Zorgen dat de hakselaar op het optimale drogestofgehalte van 36% – 37% ingepland staat is echter niet gemakkelijk.

Agrility voorspelt afrijping
Met het nieuwe digitale platform van Agrility heb je jouw maïs volledig onder controle, met weinig moeite. Naast het volgen van de groei en opbrengstspreiding geeft Agrility het verloop én de verwachting van de afrijping nauwkeurig weer. Zo kun je de loonwerker ruim van tevoren inplannen op het optimale oogstmoment.

Agrility geeft je alle informatie over het verloop en verwachting van de afrijping.

Agrility is in 2023 exclusief verkrijgbaar voor alle telers van LG snijmaïs. Voor slechts €90 heb je een jaar lang toegang tot het platform en volg je jouw maïspercelen digitaal. Meld je hier aan >

Zo werkt Agrility:

Ook aan de slag met Agrility? Meld je hier aan >>

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox