Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Deelnemers EiwitChallenge zien harde groei veldbonen

25 Mei 2023

Vanwege de groeiende belangstelling voor eiwitteelt organiseert veredelaar LG dit jaar samen met NAJK een EiwitChallenge. Hierin gaan zeventien jonge telers aan de slag met veldbonen. De deelnemers zien hun winter- en zomerveldbonen hard groeien, zo laten zij weten.

Een gevarieerde club van jonge akkerbouwers en melkveehouders uit heel Nederland houdt elkaar in een Whatsapp-groep op de hoogte van hun veldbonenteelt. Ze worden begeleid door specialisten van LG en op bijeenkomsten krijgen ze alle informatie om de teelt te laten slagen.

Volg de vorderingen mee op www.lgseeds.nl/eiwitchallenge >

'Hoop meer over de teelt te leren'
Rik van der Weele is een van de zeventien deelnemers. "Dit is het vierde jaar dat ik veldbonen teel en ik was meteen enthousiast over deze challenge. Ik doe vooral mee om meer over de teelt te leren. Veldbonen zijn nog relatief nieuw voor veel telers en niet het gemakkelijkste gewas. Op ons bedrijf hebben we zowel melkvee als akkerbouw. Hoewel ik meer met de koeien heb, heb ik misschien iets meer interesse in de teelt dan de gemiddelde veehouder. Veldbonenteelt is op ons bedrijf een mooie combi van beide takken, we voeren de bonen gemalen aan de koeien. Het eiwitgehalte in de melk is daardoor hoger en het is natuurlijk heel interessant in het nieuwe GLB."

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden