Dossier | Agribusiness Award

JOZ Agribusiness Award 2021

BB TV Arend Kuperus - JOZ

'Je eigen stikstof maken zonder aan te kopen’

Om de emissie van ammoniak op melkveebedrijven terug te dringen, heeft JOZ de Gazoo ontwikkeld. Deze stikstofkraker is een circulaire oplossing, waarbij niet alleen de uitstoot van stikstof en methaan wordt gereduceerd, maar ook vloeibare kunstmest wordt geproduceerd. 'Je gaat je eigen stikstof creëren en hoeft deze dus niet meer aan te kopen', vertelt JOZ-topman Arend Kuperus. JOZ is met de Gazoo is een van de vijf genomineerden voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness.
19 November 2021
Agribusiness Award 2021 In Ovo

BB TV Wouter Bruins - In Ovo

'Kuikens doden niet meer nodig met Ella’

Wereldwijd worden er jaarlijks zo'n 6,5 miljard kuikens gedood, omdat het mannetjes zijn. In Ovo heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld. 'Met onze machine Ella kun je het geslacht van kippeneieren bepalen', vertelt medeoprichter Wouter Bruins. Ella is een van de vijf genomineerden voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness.
17 November 2021
Hanskamp Agribusiness Award 2021

BB TV Henk Hanskamp

'Met CowToilet stikstof op het bedrijf houden’

Hanskamp heeft een systeem ontwikkeld om stikstof op het bedrijf te houden: het CowToilet. Met deze innovatie – die de urine van koeien direct onder de staart opvangt – is het bedrijf genomineerd voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness. Directeur Henk Hanskamp: 'Als je stikstof niet laat ontstaan, hoef je het ook niet op te lossen.'
15 November 2021
Lely Agribusiness Award 2021

BB TV Rik Janssen - Lely

'Ammoniak reduceren én opbrengsten creëren’

De Lely Sphere is een van de vijf innovaties die genomineerd zijn voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness. Het stalsysteem zet ammoniak om in circulaire meststof. 'Daarmee is ammoniakreductie niet alleen maar een kostenpost, maar levert het ook opbrengsten voor de boer', vertelt Rik Janssen van Lely.
11 November 2021

BB TV Sander Uwland - Bayer

'Biologie voor betere kwaliteit aardappel'

Bayer is met het middel Serenade genomineerd voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness. Na de pitch bij de vakjury vertelt Sander Uwland, crop advisor bij Bayer Cropscience, over de werking van Serenade tegen schimmelziekten in de aardappelteelt. 'Het is biologie in plaats van chemie, maar Serenade begint een plek te krijgen.'
9 November 2021
Agribusiness Award 2020

Boerenbusiness Agribusiness Award

Spannende strijd om Agribusiness Award 2021

De jury van de Agribusiness Award 2021 maakt volgende week, 28 oktober, bekend welke innovaties door gaan naar de finale. Elke 2 uur, beginnend om 9.00 uur, wordt er 1 finalist bekendgemaakt op Boerenbusiness.nl en de bijbehorende social mediakanalen.
21 Oktober 2021
Agribusiness Award 2020

Boerenbusiness Agribusiness Award

Animo Agribusiness Award toont grote innovatiekracht

De innovatiekracht van de Nederlandse agribusiness laat zich niet afleiden door crises als de coronapandemie of het stikstofdossier. Boerenbusiness heeft de afgelopen maanden weer veel aanmeldingen ontvangen voor de jaarlijkse Agribusiness Award.
17 September 2021
Awards agribusiness award Jury

Boerenbusiness Agribusiness Award

5 redenen om mee te doen aan de Agribusiness Award

Bedrijven in de Agribusiness met een innovatief product of dienst kunnen zich nog tot 12 september inschrijven voor de Agribusiness Award 2021. Voor het derde jaar op rij biedt Boerenbusiness deze innovaties een podium. Innovaties die voordeel moeten opleveren voor de boer. Maar de Award is meer dan dat. De 5 belangrijkste redenen om mee te doen op een rij.
8 September 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief